Paprika savanyításához keresek egyszerű receptet (beszélgetés)
Én édesanyámtól úgy tanultam, azért kell borkénpor a savanyúság-lébe, hogy szép színük maradjon...
Megbarnulhat, amikor visszahúzódik a lé és ami lé nélkül marad.
MÉZES SAVANYÚSÁG
(UBORKA, PAPRIKA)
5 literes üveghez
8 dkg só (kb. 5, 5 csapott ek)
10 ek cukor
5 ek méz
2 mokkáskanál borkénpor
2 liter víz
1, 5 dl 20 % -os ecet
Hidegen kell ráönteni. (nem forr ki)
Savanyúság felöntő lé (hidegen)
Hozzávalók:
1 db 5 l-es, vagy 4 db 2 l-es üveghez:
2,3 l. víz
40 dkg cukor,
10 dkg só,
5 dl 10 %-os, vagy
2,5 dl 20 %-os ecet
1 csapott kávéskanál borkénpor
Elkészítés:
Az üvegekbe tetszés szerinti fűszerezéssel belerakjuk az uborkát, a paprikát, vagy hagymát, esetleg vegyesen ezeket.
A fenti hozzávalókat - a borkénpor kivételével - összeforraljuk, kihűtjük, belekeverjük a borkénport és az üvegekbe töltjük. Lezárjuk és végleges helyére tesszük.
Tanácsok:
Ha káposztával töltött paprikához készítenénk, akkor só nélkül készítsük, mert a káposztát le kell sózni.
Ha pár hét múlva a savanyúságon visszahúzódna a lé, készítsünk - arányaiban kevesebb - levet és azzal öntsük fel.
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon...
- Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Tud valaki egy egyszerű és gyors paradicsomleves receptet?
- Tuti finom csokitorta receptet keresek! Az sem baj, ha egyszerű..