Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Paprika savanyításához keresek egyszerű receptet fórum

Paprika savanyításához keresek egyszerű receptet (beszélgetés)


11. Rozália (válaszként erre: 10. - Rozália)
2010. aug. 21. 05:12
Még annyit: borkénport az ABC-kben ott lehet kapni, ahol pl. a szalicilt, meg ilyeneket.
10. Rozália (válaszként erre: 9. - A14deb9047)
2010. aug. 21. 05:10
Próbáljad ki egyszer egy kis üveggel.
9. a14deb9047 (válaszként erre: 8. - Rozália)
2010. aug. 20. 18:03
Nem tettem bele kénport.
8. Rozália (válaszként erre: 7. - A14deb9047)
2010. aug. 20. 17:58
És tettél bele borkénport? Mert én így teszem el és nem szokott megbarnulni. Ámbár, valamikor régen előfordult (nem e szerint a recept szerint tettem el) velem is, és úgy emlékszem, az ízét nem befolyásolta, csak nem volt szép.
2010. aug. 20. 14:42
Nekem eddig a lében is barnult. Most már nem is teszek el :-(
6. Rozália (válaszként erre: 5. - A14deb9047)
2010. aug. 20. 08:22

Én édesanyámtól úgy tanultam, azért kell borkénpor a savanyúság-lébe, hogy szép színük maradjon...

Megbarnulhat, amikor visszahúzódik a lé és ami lé nélkül marad.

2010. aug. 19. 19:43
Miért barnul be a fehér paprika?
2010. aug. 19. 19:36
Vagy nem is igazán kellett a recept?
3. AViki (válaszként erre: 1. - Dina2)
2010. aug. 18. 19:59

MÉZES SAVANYÚSÁG

(UBORKA, PAPRIKA)


5 literes üveghez


8 dkg só (kb. 5, 5 csapott ek)

10 ek cukor

5 ek méz

2 mokkáskanál borkénpor

2 liter víz

1, 5 dl 20 % -os ecet

Hidegen kell ráönteni. (nem forr ki)

2010. aug. 18. 17:29

Savanyúság felöntő lé (hidegen)


Hozzávalók:


1 db 5 l-es, vagy 4 db 2 l-es üveghez:


2,3 l. víz

40 dkg cukor,

10 dkg só,

5 dl 10 %-os, vagy

2,5 dl 20 %-os ecet

1 csapott kávéskanál borkénpor


Elkészítés:


Az üvegekbe tetszés szerinti fűszerezéssel belerakjuk az uborkát, a paprikát, vagy hagymát, esetleg vegyesen ezeket.

A fenti hozzávalókat - a borkénpor kivételével - összeforraljuk, kihűtjük, belekeverjük a borkénport és az üvegekbe töltjük. Lezárjuk és végleges helyére tesszük.


Tanácsok:


Ha káposztával töltött paprikához készítenénk, akkor só nélkül készítsük, mert a káposztát le kell sózni.


Ha pár hét múlva a savanyúságon visszahúzódna a lé, készítsünk - arányaiban kevesebb - levet és azzal öntsük fel.

2010. aug. 18. 17:22
Paprika savanyításához keresek egyszerű receptet

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook