Osztálytalálkozót szervezünk és egy embert nem találunk. Földhivatalban meg lehet kérdezni, hogy hol van a nevén ingatlan? (tudásbázis)
Úgy tudom, név alapján nem tudnak a földhivatalban rákeresni, de elképzelhető, hogy tévedek. A beidézett Inytv. szerint az ingatlan adatai nyilvánosak, nem a tulajdonosé. Mellessleg sajnos gyakori probléma, hogy az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett adatok már nem helytállók (elköltözött, a vásárláskor a régi lakcímét tüntették fel, de nem változtatta meg, stb.)
Az iskolában az osztálynaplóban bejegyzett lakcímén a szülőket nem lehet felkeresni? Ritkább az, hogy a szülők elköltöznek. :)
Igen, ezért írtam az előző hsz-emet.:)
Na, meg a másik ami tetszett: az orvosi rendelő. Mégis melyiket választanám a több száz közül csak Bpesten? :)
"A földhivatalnál kell az ingatlan helyrajzi száma, azt esetleg tudod?"
Ha tudná, azt is tudná hol lakik, nem??? Sok ismerősöm címét tudom, de fogalmam sincs a hrsz.-ukról.
Nekem valahogy előbb eszembe jutott volna a Népességnyilvántartó, vagy az Önkormányzat, vagy esetleg egy orvosi rendelő... Mert ott inkább mindenki a saját lánykori nevén (is) szerepel, valószínűleg könnyebb lenne megtalálni.
A földhivatalnál kell az ingatlan helyrajzi száma, azt esetleg tudod?
az e törvény:
1997. évi CXLI. törvény
az ingatlan-nyilvántartásról
Nyilvánosság
4. § (1) Az ingatlan-nyilvántartás - az e törvényben meghatározottak szerint - nyilvános.
(2) Az ingatlan-nyilvántartási tulajdoni lap tartalma korlátozás nélkül megismerhető: azt bárki megtekintheti, arról feljegyzést készíthet, hiteles másolatot kérhet. A tulajdoni lapról az alábbi hiteles másolatok állíthatók ki, valamint - az e törvényben meghatározottak szerint - elektronikus dokumentumként az alábbi hiteles és nem hiteles másolatok szolgáltathatók:
a) teljes másolat: amely valamennyi bejegyzést tartalmazza szó szerint,
b) szemle: amely a fennálló bejegyzéseket tartalmazza szó szerint.
(3) Az ingatlan-nyilvántartás, illetve a széljegyzett okirat szerinti jogosult, illetőleg kötelezett teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közjegyzői okiratba foglalt engedélyével ismerhető meg:
a) minden olyan magán- és közokirat, hatósági határozat tartalma, amely a jogosult, illetőleg a kötelezett bejegyzése vagy törlése alapjául szolgált, vagy szolgálhat,
b)
c) a tulajdonosok jegyzéke (névmutató).
(4) A (3) bekezdés a) és c) pontja szerintiek megismerhetők akkor is, ha a kérelmező írásban igazolja, hogy az irat megismerése joga érvényesítéséhez, illetve jogszabályon vagy hatósági határozaton alapuló kötelezettsége teljesítéséhez szükséges.
(5) Az ingatlan természetben meghatározott részére bejegyzett jogok, tények és átvezetett adatok alapjául szolgáló okiratnak az érintett természetbeni rész meghatározására vonatkozó tartalma korlátozás nélkül megismerhető.
Most tulajdonképpen mi érdekel? Hogy van-e a nevén ingatlan, vagy a lakcíme?
Ha a lakcíme érdekel, akkor miért nem az önkormányzat jutott eszedbe?
Az, hogy egy rádióba bemondják. :) Lottózás szerű. :)
Azért köszi.
Ők nem adhatnak ki ilyen információt, max. csak ha vészhelyzet van, de akkor is csak úgy ha azt papírokkal tudod igazolni.
Egyik volt osztálytársadnak vagy barátotoknak sincs meg a száma vagy az elérhetősége, ez elég különös...:)
Közösségi oldalakon próbáltátok már?Régi lakcímén?
Szoktam hallani rádióban ilyen jellegű felhívásokat.Szerintem nem kell érte fizetni, hogy bemondod,)
További ajánlott fórumok:
- Mennyire tudnád elfogadni, ha egykori osztálytársad, aki valaha fiú volt, lányként jelenne meg egy osztálytalálkozón?
- Menni vagy nem menni... osztálytalálkozó
- Szingliként szembesülni azzal, hogy a volt osztálytársak/barátnők házasodnak és szülnek.
- Egy nagyon arogáns egyetemi osztálytársaddal aki mindig szúrkál hogyan viselkednél?
- Bunkónak gondolhat vajon az osztálytársam?
- A kislányom osztálytársát agresszivitás miatt gyerekpszichológushoz küldték, de az anyukája nem viszi el