Öröklés, kényszer kitagadás (beszélgetés)
A biztosítást nem az elhunyt kötötte.
Mivel az életbiztosítási rész kiterjedt az anyósra is, így halála esetén fizet a biztosító ha a kedvezményezettek közt fel van sorolva.
Pl., ha én kötök anyám részére életbiztosítást, de nem szerepeltetem, mint kedvezményezettet, akkor azt nekem fizetik ki és semmi köze a hagyatékhoz.
Ha saját magamra kötök és nem nevezek meg kedvezményezettet akkor halálom esetén bevonják a hagyatékba. (ez az eset, amit írsz)
"a biztosítási hölgy azt a kitöltött papírt nem tette bele a biztosításba"
Ilyen nincs, mi az, hogy nem tette bele?
Az, hogy a sógor milyen feslett életet él a jogot nem érdekli. Szerintem a férjed örökli mert ő szerződött, ő fizette.
Mi a baj ezzel? Belefoglaljátok egy nyilatkozatba, hogy mikor a papír keletkezett azt ő fogadta be, mint ügynök a biztosító részére.
A lényeg, hogy ÍRÁSBAN ismertessétek el a papír létezését és tartalmát az ügynökkel és a biztosítóval!
A közjegyző papírból dolgozik és ha benyújtjátok neki ezt az elismerő dokumentumot azt figyelembe kell hogy vegye.
Sajnálom a helyzeteteket, nem lehet könnyű.
Az sztem tök jó ötlet, amit Amaunet írt, és talán kivitelezhető is, mivel ott dolgozik még az érintett ügyintéző is.
Ha nem lenne gyerekei azt csinál amit akar, de gyerekei nélkülöznek, ő meg nagylábon él. Még mielőtt bántana minket valaki, amennyire lehet mi velük vagyunk, foglalkozunk velünk. Gyerekek édesanyjával jó a kapcsolatunk.....
Igen ő is hibázott, meg mi is
Vagyis a papír hiányában az anyós szerepel még a kötvényen kedvezményezettként.
Azt javaslom, ha személyesen is felkeresitek az ügynököt, akkor vegyetek fel jegyzőkönyvet arról, hogy a papír létezik és mit tartalmaz.
Ezt a hagyatéki eljárásba csatoltassátok.
Hát ez így akkor tényleg gáz.
Azért beszélhettek a Tesóval, ha akkor is belement a dologba, lehet, hogy ez neki eszébe sem jut, és nem is akarja rátenni a kezét erre a vagyonra.
Mondjuk még olyanok árnyalhatnak a dolgon, hogy van-e tartozás is a hagyatékban, amit ki kell egyenlítenetek. Fedezi-e a hagyatéki vagyon mértéke a tartozásét...
Senkinek nincs papírja.
Lemondani nem fog róla, már csak azért se..........
Sztem nem ebbe az irányba érdemes elindulni.
Mert ez a ki, hogy emlékszik, meg mit lehet ilyenkor tenni...
Sztem próbáljátok meg a szerződő felekkel, érintettekkel felvenni a kapcsolatot. Azt gondolom, mindenkinél kellene lennie egy példánynak, 1 ilyen doksiból.
Ha Nektek nincs, próbáljátok, máshogy megszerezni, hívjátok még a biztosítós hölgyet is, lehet, hogy csak lusta volt, nem akart foglalkozni vele, ha lehet, menjetek be és intézzétek személyesen inkább.
Azt érdemes megnézni, hogy egyébként ez kinek a felelőssége megőrizni, beadni, és amennyiben a biztosítóé, még mindig raplizhattok nekik -teljesen jogosan.
Ha kellett ehhez ügyvéd/közjegyző még náluk próbálkozhattok.
Ellenkező esetben azt gondolom, hogy csak azon múlik, hogy Ti ezt hogy tudjátok kezelni, megbeszélni egymást között, ha sehogy, sztem megy a közösbe, de amennyiben jelentős összegről van szó, és úgy érzitek, hogy nem tudjátok ezt egymás között lerendezni érdemes lehet még ügyvédhez fordulni segítségért.