Orchideák (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Orchideák
Akkor nem tudom, hogy miért dobhatta le csak úgy. Nekem sokszor amikor már kezd fonnyadni, akkor is nehezen jön le.
Én úgy szoktam, hogy a "földjére" öntöm a vizet több oldalról, hogy benedvesedjen. Télen pár óra múlva kiöntöm a tálkájából, hogy ne álljon benne. Nyáron picit hagyok benne, hogy párologjon. Általában ugyanazon a napon locsolom őket. Szoktam figyelni, hogy párás-e a cserepe belül. Ha nagyon száraz, akkor picit öntök rá.
Nálam ez vált be. De van, aki heti egyszer vízbe meríti a cserepet, aztán hagyja, hogy lecsorogjon a felesleg.
Nincs mit :)
Egy idő után elvirágzik, de a szárát ne vágd le, csak akkor, ha elszárad. Sokszor azokon a szárakon, amelyikről ledobta a virágot, újra virágozni fog, vagy elágazik, és ott lesz rajta bimbó. Türelem :)
Ha teheted, öntözd esővízzel heti egyszer, mert azt nagyon szeretik.
Szeretnék tanácsot kérni
Miért sárgul be a levele az Orchideámnak?
Hetente egyszer öntözöm esővízzel, az alatta
összegyűlt vizet másnap leöntöm róla.
Áprilistól eddig elnyílott, és most elkezdett egyik napról a másikra sárgulni, nincs huzatos helyen.
kérlek adj tanácsot, előre is köszi: Joli
2008. Tavaszi Orchidea és Bromélia Kiállítás
Időpont: 2008. április 4.-6.
Helyszín: Budapest, Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Nyitva tartás: 10.00-18.00 óra között
Belépőjegy árak:
diákjegy (6-14 éves), nyugdíjasjegy: 600 Ft
diákigazolvánnyal rendelkező középiskolások, főiskolások és egyetemisták (14 év felett) jegye: 800 Ft
felnőtt jegy: 1200 Ft
Családi jegy (2 felnőtt+ 1,2,3... gyerek): 3000 Ft
Sajnos nem vittünk gépet,én most voltam először és nem is gondoltam,hogy íly csodás lesz.
Szia Kelle.
Tény, hogy egy gyönyörű virág. Szerintem az egyik legszebb, amit ajándékba lehet adni.
Hasonlít hozzá kicsit a lótusz, az is legalább olyan csodálatos, mint az orchidea.
én is elmentem erre a kiállításra múlt hétvégén és tátva maradt a szám, hogy mennyi szín és alakváltozata van az orchideáknak
szintén sok fotót csináltam, a naplómban meg tudja nézni a képeket, akit érdekel