Önzőnek tartom, aki egy rohamosan pusztuló, túlnépesedett... (beszélgetés)
nagyon igazad van s egyetertek veled!
A tulnepesedes nem Európában van, hanem Afrika és Ázsia. Europaban pont fordítva eloregedes jellemző. Nem értek egyet a foruminditoval. Miért lenne önző az aki gyereket szül 3s tisztességesen fel is neveli. Ez lenne a normális. Az már nem normális ha valaki 8 gyereket szül úgy, hogy mindenki éhezik.
Lehet, hogy mások számára te vagy az önző.
Ebben a világban kell pedig éljünk,mert Isten most ezt szánja nekünk...
Állatfajok tűnnek el a Földről! Vagy az nem baj? Végül is néhány háziállatféle is elég lenne...
Rebesgetik, hogy a Marson kéne folytatni az életet. Jelenleg az teljes sivatag, nincs levegő, sem víz. Semmiféle élet. Nem itt a Földön kellene javítani a körülményeket?
Igen, ez így igaz. Kevés ember kevésbé tudja sérteni a bolygó érdekeit mint sok. Szerintem ez a 8 milliárd ember ami van, már túl sok. 1-2 milliárd elég is lenne, persze lehet erőltetni a dolgot (a szaporodást) még egy darabig, de minél többen leszünk, annál csúnyább lesz a vége! Magam fontosnak tartom a természet: növények, állatok jogait is. Nem is írtam: Állatfajok pusztulnak ki!
Természetkárosítás, őserdők kiirtása a termőföldekért.
Éhezés, nyomor, szemetelés.
Az ilyeneknek mondhatod. Nem értik meg, hogy sokaknak gyerekkel, unokával teljes az élet. Hogy amiért dolgoznak az a gyerekeiké, unokáiké lesz. Van kiért. Nem a semmire dolgozik, nem az államé vagy távoli ismerősöké lesz a vagyona, az élete munkája. Nem folytatódik az élete. Meghal és nem marad utána semmi és senki. Neki az a teljes élet, hogy egyedül maga van. Legyen. Nem tudja elképzelni sem a másik életet.
milyen teljes életet ad fel bárki? mi a franc az a teljes élet? az élet az amit épp élünk. Úgy teljes, ahogy épp éljük. ott ahol éljük. a ygerekért nem adsz fel semmit, egyszerűen újabb napok jönnek. más problémák, más szépek. amígy élünk nem adtuk fel, ha eghaltunk, meg mindegy szültnk e vagy nem
tarsd.... Én meg azt tartom önzőnek aki csak kivesz a társadalomból és követelőzik. És ez független attól szült e valaki vagy nem.
szerintem az, hogy valaki vállal e ygereket, az az ő dolga. az hogy élősködik e, vagy tesz hozzá a közöshöz, az már nem.
Nekem "csak"a szívem fáj értük.
Jól elb@sztuk ,és a következő nemzedék fog szívni.
Nem ,én nem szültem.
Nem a bolygó érdekében,lustaságból.
Távolság, idő. Ha elég távolról nézed a földet, úgy szép, ahogyan van. Ha az őskorban születtél volna, nem foglalkoznál ma hülyeségekkel, ha a jövőben, akkor láthatnád, hogy mi lett a föld sorsa. Mivel megszülettél, itt és most élsz, Te is részese vagy a Föld kizsigerelésének, vagy talán a mai ember nem számít? Álságos egy kicsit, hogy az élő akarja megszabni ki, és miért fontos, tudatom azomban, hogy a Föld nélkülünk is köszöni szépen jól megvan, de az emberi tudat nélkül mindez a sok szép dolog értelmetlen semmi lenne. A világ úgy szép, ahogyan van, a maga jó és rossz dolgaival egyetemben. Ha minden fehér lenne, nem látnánk a tárgyakat. Ha nem szeretnél családot, az a Te szabad akaratod, de nem mondhatod meg a másiknak, mit tegyen. Az én gyermekeim, unokáim meg fogják tudni a világról azt, amit én még nem tudok. Használni fogják az adott természeti lehetőségeket, lesznek az életükben jó és rossz dolgok egyaránt. Emlékezni fognak ránk, a mi generációnkra, és sóvárogva gondolnak majd az eljövendőre.
Ez a válasz nagyon ott van!
Én is így gondolom.
Az egyén a legritkább esetben tesz olyat, amivel a bolygó érdekeit helyezi előtérbe a saját igényeivel szemben. Ilyen szempontból még az is önzőségnek számít, ha valaki megeszik egy kocka csokit ismerve a kakaó termesztés környezeti terhelésének nagyságát. De igaz ez mindenkire, aki nem zero waste módon él, és nem vegán módon táplálkozik.
Szerintem ezt ott add elő, ahol túlnépesedés van.
Háború, természeti katasztrófák (földrengés, árvíz, stb.), járványok.
Önző dolog amúgy igen és egyben nem. Mert aki gyereket szül feladja az addigi teljes életét. Ami azért nem egyszerű, csak sokan nem tudják h milyen lesz és amikor megtették jönnek csak rá.
Ezért is lett covid....csak nem tudták irányítani h mely országokban taroljon.... 😞🤷♀️
Remélem, hogy kijelentésed fényében te sem vállaltál gyereket, akár mostanában, akár régebben.
Ehhez hasonlító másik kedvenc mondatom, a -“Nem kell gyereket szülni erre a világra.” -azok szájából, akik már szültek és megvalósíthatták az anyasággal kapcsolatos vágyaikat.
Attól az egytől én is félek, hogy ha lesz gyerekem, milyen élet vár majd rá. A bökkenő mégis az, hogy nem nálunk okoz problémát a születések száma. Nagyobb szaporulat pont az elmaradottabb helyeken van.
Mondd ezt azoknak, akik önhibájukon kívül, megfelelő felvilágosítás hiányában nem képesek befogadni a társadalmi felelősségvállalás fogalmát, vagy átgondolni azt, hogy milyen életet is biztosítanának a születendő gyermeküknek.
Akkor lesz itt baj, ha folytatódik a túlnépesedett világrészek vándorlása.
Különben valahol igazad van az önzőséggel kapcsolatban, mert minden gyerekvállalást önös érdek vezérel. Magadnak vállalod, hogy szerethess és a saját vágyadat teljesíthesd.
Ahogy írod: rohamosan pusztuló és túlnépesedett!
Majdnem reménytelen vállalkozás!
Ne is menj Afrikáig, csak Borsodba, Szabolcsba egy cigánysorra. Beszélj nekik a túlnépesedésről!
Ez egy vallomás volt. Fórumot azok csináltak belőle, akik szeretik a témát, szeretnek hozzászólni.
Azt gondolom, hogy a túlnépesedés vagy nagy család a szegényebb országokban és a kevésbé edukált rétegekre jellemző.
De globálisan és nemzeti szinten is segélyezzük, támogatjuk a dolgot, mert tiszteljük az életet és az egyének döntéseit. Így jutunk el addig, hogy munkanélküli szülők 8-9 gyerekkel segélyekből és adományokból élnek embertelen körülmények között. És az ő gyermekeik is ezt a mintát fogják követni - újratermelik a nyomort.
A harmadik mondatomat is nehéz dekódolni, bocsi 😖
Elutazott= elütsz
Ezt mindenki lelkülete szerint fogja dekódolni. Ez a rossz a vallomásokban. Nem fér el a kifejtés. Felettem elő család szülők nevelik a gyerekeiket, példaértékű.
Zanzibárból hazajött egy barátunk, ahol ha az út szélén elutazott egy gyereket, ki kell fizetni… de mehetsz isten hírével. Szóval igen, és nem.
De amúgy én is szabályoznám a születést… de ki hivatott eldönteni, melyik élet ér többet? Nehéz ügy. A józan észre kár apellálni. Pont ott nagyobb a népesség, ahol annak híján vannak.
Ott kéne agitálnod, ahol túlnépesedés van.
Gondolom, te is lemondtál az utódaidról, az egyéni boldogságról, hogy Afrikában 10 születhessen helyette.
Hát, volt aki nem így gondolta. Neki köszönhetünk Téged...
Most megnéztem egy adatot. Etiópia népessége
1955 -19 400 000
2024 - 132 060 000