Önzőnek tartom, aki egy rohamosan pusztuló, túlnépesedett... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Arra lennék kíváncsi, akik így vélekednek, a saját létezésüket nem tartják önzőnek? Feltételezem, az ilyen emberek nem akarnak gyereket, ezzel egyenes arányban öngyilkossági hajlamuk is van, mondván, hogy a puszta létezésükkel ők is hozzájárulnak ahhoz a rohamos pusztuláshoz és túlnépesedéshez?
Teszem hozzá, a föld nem pusztul, csak az emberi fajnak lesz élhetetlen maximum. De azért még ettől is nagyon távol tartunk, és nem a közember segíti ehhez hozzá, főleg nem a nyugati, első világbeli. De gondolom az trendibb, ha azt mondják, "mindenki önző", nem pedig pl az "ázsiai/afrikai népek önzők".
Tök megértem, régen én is önzőnek tartottam, és childfree-nek tartottam magam. Aztán elmúltam 30, szerelmes lettem, és most már nagyon szeretnék gyereket.
Ne értsd félre, ezzel nem akarom azt mondani, hogy "majd kinövöd" ezt a véleményt meg ilyesmi. Továbbra is ott van bennem a gondolat, hogy basszus, talán 50 év múlva tiszta ivóvízért megy majd a harc, én meg ilyen életet szánok a leendő gyerekemnek?
Ugyanúgy vagyok a tudatos gyerektelenséggel, mint a vegánsággal, teljesen megértem, de mégsem tudok vele azonosulni.
"Ne szülj rabot, te szűz! anya Ne szoptass csecsemőt!."
+jegyzem.Kína most jajong hogy elöregedett a népessége, mivelhogy a nagy Mao családonként csak egy gyereket engedélyezett. A fiuknak nagyobb volt az értéke, igy nem egyszer a lány csecsemőt már születésekor "elemésztették"
Most ott az a sok férfi és aki teheti külföldre jár feleségért
Állatfajok tűnnek el a Földről! Vagy az nem baj? Végül is néhány háziállatféle is elég lenne...
Rebesgetik, hogy a Marson kéne folytatni az életet. Jelenleg az teljes sivatag, nincs levegő, sem víz. Semmiféle élet. Nem itt a Földön kellene javítani a körülményeket?
tarsd.... Én meg azt tartom önzőnek aki csak kivesz a társadalomból és követelőzik. És ez független attól szült e valaki vagy nem.
szerintem az, hogy valaki vállal e ygereket, az az ő dolga. az hogy élősködik e, vagy tesz hozzá a közöshöz, az már nem.
Nekem "csak"a szívem fáj értük.
Jól elb@sztuk ,és a következő nemzedék fog szívni.
Nem ,én nem szültem.
Nem a bolygó érdekében,lustaságból.
Ez a válasz nagyon ott van!
Én is így gondolom.
Remélem, hogy kijelentésed fényében te sem vállaltál gyereket, akár mostanában, akár régebben.
Ehhez hasonlító másik kedvenc mondatom, a -“Nem kell gyereket szülni erre a világra.” -azok szájából, akik már szültek és megvalósíthatták az anyasággal kapcsolatos vágyaikat.
Attól az egytől én is félek, hogy ha lesz gyerekem, milyen élet vár majd rá. A bökkenő mégis az, hogy nem nálunk okoz problémát a születések száma. Nagyobb szaporulat pont az elmaradottabb helyeken van.
Mondd ezt azoknak, akik önhibájukon kívül, megfelelő felvilágosítás hiányában nem képesek befogadni a társadalmi felelősségvállalás fogalmát, vagy átgondolni azt, hogy milyen életet is biztosítanának a születendő gyermeküknek.
Akkor lesz itt baj, ha folytatódik a túlnépesedett világrészek vándorlása.
Különben valahol igazad van az önzőséggel kapcsolatban, mert minden gyerekvállalást önös érdek vezérel. Magadnak vállalod, hogy szerethess és a saját vágyadat teljesíthesd.
Ahogy írod: rohamosan pusztuló és túlnépesedett!
Majdnem reménytelen vállalkozás!
Azt gondolom, hogy a túlnépesedés vagy nagy család a szegényebb országokban és a kevésbé edukált rétegekre jellemző.
De globálisan és nemzeti szinten is segélyezzük, támogatjuk a dolgot, mert tiszteljük az életet és az egyének döntéseit. Így jutunk el addig, hogy munkanélküli szülők 8-9 gyerekkel segélyekből és adományokból élnek embertelen körülmények között. És az ő gyermekeik is ezt a mintát fogják követni - újratermelik a nyomort.