Önkényes iskolaszünet. Van értelme most? (beszélgetés)
Ez mai hír: a Pedagógusok Demokratikus Szervezete vasárnapi közleményében arra kéri a szülőket, hogy ne küldjék óvodába, iskolába a gyermekeket.
Ezzel kapcsolatban, ha jár erre tanító/tanár vagy ez ügyben jártas szülő:
Ha eléri a hiányzás a 250 órát, vajon hány jegynek kell lennie adott tárgyból, hogy a gyerek teljesítménye értékelhető legyen? Ezt nem tudtam megfejteni a cikkből. Vagy csak akkor kell 250 óra hiányzással osztályozóvizsgát tennie a diáknak, ha egyáltalán nincs jegye? És csak azokból a tárgyakból, amiből nincs (elég) jegye? Hátha ezt tudja valaki.
Most gépről már be tudok másolni innen egy részletet:
Dönthet-e úgy a szülő, hogy a járványveszély miatt nem viszi iskolába a gyerekét?
Egy együttműködő iskola esetén van lehetőség arra, hogy a gyerekek otthonról tanuljanak, és ne járjanak be, ha a szülő kockázatosnak érzi ezt a járványhelyzet miatt. Ezt intézménye válogatja, van, ahol orvosi igazolást kérnek, van, ahol elég a szülői igazolás. Az iskolának magának is van lehetősége arra, hogy a hiányzásokat igazoltnak tekintse, de ha a diák eléri a 250 óra hiányzást, osztályozóvizsgát kell tennie, ha teljesítménye nem értékelhető jegyekkel. Óvodáskorú, négy év feletti gyermek esetében a szülő írásbeli kérelmére - a házirendben meghatározottak szerint - az intézményvezető engedélyt adhat az óvodás gyermek távolmaradására.
Miért pont 2 hétre? Főleg, hogy utána várható a tetőzés...
Vagy abban reménykedsz, hogy utána úgyis bezárják az iskolákat?
Ha esetleg van aki nem tudja, annak beírom ide, hogy az Emmi által kiküldött intézkedési terv lehetőséget biztosít a távolmaradásra, azon diákok esetében, akik tartós betegek. Ha neked nem is ez áll fent, hátha másnak ez hasznos infó.
Én sem viszem most.
Nekem többet ér, hogy biztonságban tudom.
Hála Istennek nincs gond az itthon tanulással, de ha lenne sem arra billenne a mérleg.
Mondjuk te 2 hetet kérdeztél, az csak egy lélegzetvételnyi biztonságérzet, de az is jobb, mint a semmi. :)
Nagyon nehezményezem, hogy nem adják meg a lehetőséget annak, aki meg tudja oldani, és az a meggyőződése, hogy otthonról tanulhassanak a gyerekek.
Pláne úgy, hogy vannak (a mi sulinkban) covidos tanárok, de nem szólnak a szülőknek. Milyen eljárás ez?!
Inkább nem lovallom bele magam. :)
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Házközponti fűtést önkényesen lejjebb vitték, hideg van, mit tehetünk?
- Hogy kell értelmezni? Közalkalmazotti bértábla... Most akkor mi mennyi?
- 11 hónapos babát hogy szoktassam le a sokszori önkényes szopizásról?
- Mit értelmes mostanában tanulni, hogy legyen munkánk?
- Vajon lenne értelme mostanság grafikusnak tanulni?