Ökoskodásaink (beszélgetés)
Mosógép tisztása megoldható egyszerü módon.Beleöntök havonta 2 dl citromlevet és elindítom 95 fokon a programot.Olyan tiszta a belseje mintha új lenne.
Nem. Nekem a mosódió sem jött be. L'arbe Vert mosószert használok, az szuper!
Nekem sincs túl sok bizadalmam benne az az igazság.
Amúgy, én nem voltam elégedett a gesztenyével.
Azzal nem is próbáltam még. Nekem egyelőre marad a mosódió, azzal meg vagyok elégedve.
A vadgesztenyével probáltatok mosni? Sokszor reklámozták, hogy milyen hatásos és környezetkímélő.
2,8...
Érdekes ez a világátlag meghatározás. Innentől hiteltelen az egész kutatás. Tudnék mesélni, mi is a helyzet némely országban, ahol magasról tesznek a környezetvédelemre.
Ezen a hegyvidéki környéken mindenki kiteszi az utcára a kertészeik által zsákba gyűjtött zöldet, amit elvisz valamilyen cég..
...egyedül én komposztálok, méghozzá több köbmétert egy évben.(tömörítve értem)
Mint mondtam nem vagyok öko!
Elmondtam egy véleményt ami nekem bejött,talán ezért nem kell leszedni a fejem!
Fertőtleníteni pedig mindent fertőtlenítek!!
Még a mosogatóvízben is van hypo!
De hagyjuk is!
Nem mergelodok, csak elmondom a szerény véleményem, miszerint hülyeség, és nagyon nem öko élelmiszert borogatni a lefolyóba, miközben lehet kapni külön a hatóanyagot, ill. az azzal készült tisztoszert. Azon kivul hogy a cukrot, egyebeket a jó isten nem arra teremtette, hogy pazatoljuk, ha tomenyebb kiszerelést veszel, kevesebb műanyagot használsz, és kevesebb fosssilis energiát az utaztatása végett (valószínűleg).
A hypo említése ebben a fórumban meg... Gondolom, fehérítő nem kell az edénynek, fertőtleníteni meg minek :P
De miért? Nehogy azt hidd, hogy egy kiskupaknyi ecetnek van bármilyen szaga is a ruhákon. Nem literszámra használom :)
Ecet és mosóparfüm?? Nekem olvasásra is szörnyű a keveredés szaga.
Én is ezt használom, még felmosásra is. Szerencsére a zuhanykabintól sikerült megszabadulnom - építtettem inkább, mert annak a felületét képtelenség volt tisztán tartani.
2,1 - szerintem nem rossz, ahhoz képest, hogy európai fogyasztó vagyok.
Sőt, a Jar a legjobb folttisztító. Másodszülöttem egy igazi disznó :DDD, ha nem tanultam volna a barátnőm anyukájától ezt a rekem trükköt, Ericgyereket belehúznám egy óriási szemeteszsákbe minden étkezéskor :DDD
Ecet-mosogatószer kombináció is remek találmány. Főleg mosogató, csempe, szaniter, fürdőszoba, csaptelepek, zuhanykabin vonatkozásában, de egyéb tárgyakra is, ahol zsíros piszkok feloldása szükséges.
Mi nem isszuk, egyszer az iparosnak vettem. Megmaradt, gondoltam, próba-szerencse, megnézem a takarítós hatását! Egészet beleöntöttem a wc-be, nulla látványos változás a fajanszon.
Vízkövet nem oldja, ez hécccent.
Senkinek nem hittem el, de tényleg működik: az összes ino serpenyő aljáról leszedte a ráégett zsírt a szódabikarbóna és az ecet keveréke. Találd meg azt az arányt, hogy kenhető paszta legyen belőle. Kend rá, pár percig hagyd rajta, majd töröld le egy dörzsszivaccsal.
Szerintem addig nem kell mérgelődnöd míg nem a kedvenc tepsidbe öntöm bele a praktikámat. Egyébként felmarja amit fel kell majd mosogatószeres és hypos vízzel átmosom, tehát nem ragad a cukortól.
Beszélgetünk. Ezért ez a topik. Hogy okosabbak legyünk, hogy tudjuk, lássuk mit lehet, mit érdemes.
Miért nem vesztek forsavat kóla helyett vagy foszforsav tartalmú tisztítószert? Az ilyen "praktikazast" soha nem értettem. Miért jobb cukrosan fellocsolni a takarítani való felületet?
Az az olcsó Denise kóla is jó, de a coca Cola az igazi.
2,2 jött ki. :/
Lehetne kevesebb is, de ugye nincs lehetőségem komposztálni... A lakás sem a miénk. Szívesen lecserélném a csaptelepeket, a WC tartályt, de erre sincs lehetőségem.
De csak a márkás kóla, vagy a hamisított kólának csúfolt 90 ft-os is jó? Bocsi a hülye kérdésért, de egyáltalán nem szoktam kólát venni :D :D
Pedig iszonyatosan jól lemar minden ráégett cuccot a kóla.
[link]
Kinek milyen eredmény jön ki?
Vízkő nálam sincs, hála az ecetnek.
akkor hülyén halok meg, mégis mit zsíroldózol?
a mosógép elé javaslom a nálam tizenöt éve pompásan bevált olasz vízlágyító berendezést. Vízkő sehol.