Kicsit duzzogva bár, de megkóstolnám én is a kakaspörihez. :) Azért egyet mondanék, a boltokban drága csak a nyúlhús, mert én háztól veszem darabra a kabátjából kigombolva fej nélkül és egyben hagyva. Csak a máját szoktam még elkérni hozzá két okból. A legfontosabb ok, hogy azon látni, hogy egészséges volt a nyúl. A másik ok, mert szeretem és a pörköltből ki nem hagynám. Régen ettem húsgalambot is, ami megint nagyon finom. De kedvencem a kecskepörkölt is, ha nem bakkecskéből van, mert annak nagyon erős a szaga.
Imádom én is a nyulat. Nyúlpörkölthöz jó a nokedli, a tarhonya, vagy a kifőtt durumtészta. Ha vadasan készíted, akkor zsemlegombóc vagy kifőtt durumtészta a legjobb köret. Fokhagyma nélkül szerintem egyik pörkölt sem az igazi. A kapros túrós tészta vagy nokedli szerintem a harcsapaprikáshoz az igazi. :)
Végig se írtam e keresőben, de mire a "vörösboros nyúl"-ig eljutottam, máris feljött egy csomó találat.
Úgyhogy igen.
De hogy vidámabb dolgok is szóba kerüljenek, én Tersánszky:Legenda a nyúlpaprikásról c. írását nagyon szerettem, de sajnos nem találom most letölthető formában.
Szia! Egy kortynyi nem árt neki, de ne legyen több max. 1/2 decinél, mert elviszi az ízét nagyon. Én különben fehérbort tennék bele, de ha nincs a vörös is megteszi. :)