Nyelvtanulás - Beszéljünk a bevált módszerekről (beszélgetés)
Kb 7 éve németből érettségiztem, mind harmadik idegen nyelv, és az idén nyáron újrakezdtem, mivel jövőre szeretnék olyan munkahelyet, ahol használnom kell a nyelvet.
Mindenek előtt van egy magántanár (egy német szakos diáklányt kértem fel, mivel ő olcsóbb és ő is beszéli a szükséges szinthez a nyelvet) aki hétről hétre tanítgat. Rengeteg szót tanulok meg, hetente kb 100-at. Van kb 2000 szó, amit az alapszintű nyelvtudáshoz szükséges, ehhez segít a Kezdők német nyelvkönyve, vagány képekkel és rövid magyarázatokkal (gyerekkoromban a Kezdők angol nyelvkönyve volt az egyik kedvenc könyvem, órákik elnézegettem a képeket, a melléírt szavak meg simán megragadtak).
Hasznos dolognak tartom még, hogy naponta, hetente hallgass német szöveget, egy idő után "bemászik" a fejedbe, hogy hogy helyes. Ezt alátámasztandó nem rossz ötlet még kisebb szövegeket megtanulni kivülről, pl egy könyvből, ahol valószínűleg helyesek a mondatok. Annó angolból az ilyen szövegek rengeteget segítettek, mert pl hiába tudod a "hogy" és "vagy" szavakat, hogy külön külön azt jelentik, hogy "wie" és "bist", azt, hogy "hogy vagy" kifejezéssel mondják, hogy "wie geht"s?", az ilyenben nagyon segít a megtanult szöveg.
További ajánlott fórumok:
- Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk!
- Drága örökösök - beszéljünk róla
- Nyáron mi lesz a serdülő gyerekemmel? bevált módszerek...
- Segítség az angoltanuláshoz, bevált módszerek
- A legjobban bevált természetes vérnyomáscsökkentő módszerek (gyógyteák, stb.)
- Lúgos étrendet javasoltak a férjemnek, ehhez szeretnék bevált recepteket illetve milyen máj és epe méregtelenítő módszereket javasoltok?