Nyaksálat szeretnék kötni, de nem jövök rá, hogyan készül a mackókötés, vagy turbánkötés? (tudásbázis)
Jajj de jó!
Örülök, hogy sikerült elkészítened!
Mindenkinek boldog karácsonyt!
Mindenkinek hálásan köszönöm az együttműködés, kellemes karácsonyt és boldog új esztendőt kívánok!
A nyaksál elkészült.;)
úgy ahogy rena írta....:)
köszönet érte
Íme a kötésminta. ;)
1. sor...szélszem, *egy szemet elétett szállal együtt leemelünk, 1 sima* ez váltakozik végig a soron
további sorok: szélszem, * 1 szemet elétett szállal leemelünk, az előző sor leemelt szemét a ráhajtással együtt simán összekötjük.
köszi, azt hiszem most már rájöttem.....megvilágosodott, nem csoda, hogy ilyen sokára,.....nálunk nagyon be van borulva. ..:)))))
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget....
Ne simán emeld le!!!
Tedd előre a fonalat, mintha fordítottat szeretnél kötni, a leemeléskor felülről szúrj a szembe, szintén úgy, mint amikor a fordítottad kötd.
marikaje oldalát nem engedte be...
ott is van leírás, rajz
1. sor: 1 szemet elétett szállal leemelünk, 1 sima váltakozik.
minden további sor: 1 szemet elétett szállal lemmelünk, az előző sor leemelt szemét a ráhajtással egyött simán összekötjük.
Páros szemmel kezdd, és akkor mindig lemmelt szem lesz az eleje, sima a vége, így adja a legszebb szélt.
most ezzel kísérletezem:
1.sor ..szélszem, egy sima, egy fordított ....végig a soron
2. sor...szélszem, ráhajtás, 1 sima szemet leemelek, 1 fordított váltakozik végig
3. sor...szélszem, ráhajtás, simát leemelem, 2 fordított egybekötve...és
a 3. sort folytatom tovább...
ez már valami hasonló, mint, amit elképzeltem.
Lehet még ez sem az igazi
Mackókötés
:)) Bocsáss meg!
Közben próbálgatod?
Már előkaptam volna a kötőtűt ha lenne, de nem megoldható :)
Kötsz alapnak egy egy sima egy fordítottat.
Következő sornál szélszem, ráhajtás és a sima szemet leemeled a fordítottat kötöd.
Talán így megpróbálhatnád.
:)
A szemek száma legyen osztható kettővel.
1. sor: 1 szélszem, * 1 ráhajtás, 1 szemet simán leemelünk, 1 sima * , a csillagok közötti részt ismételjük, 1 szélszem
2. sor: 1 szélszem, * 1 ráhajtás, 1 szemet simán leemelünk, 2 szemet simán összekötünk * , a csillagok közötti részt ismételjük, 1 szélszem.
A továbbiakban csak a 2. sort ismételjük.