Nőgyógyászati-, hormonkivizsgálás (beszélgetős fórum)
Szia!Először is sajnálom, amit átélté!
Sajnos tapasztalatból mondom, hogy az orvosok szerint "egy vetélés, nem vetélés", és nem kezdik el a kivizsgálást kettőnél kevesebb alkalom után. Kétszer vetéltem spontán, és egyszer volt terhességmegszakításom a 20. héten.
Amit tehetsz!
Keresel egy másik orvost. Annak vagy azt mondod, hogy már egy éve, vagy közel egy éve próbálkoztok és semmi,és akkor elkezdi a kivizsgálást, vagy kerek-perec megmondod, hogy most kellenek neked a vizsgálatok, mert nem akarsz mégegyszer vetélni. És ne szabja meg, nem az ő kontójája lesznek a vizsgálatok. Egyébként utóbbit a mostani orvosodnak is megmondhatod.
VAGy!
Elmégy belgyógyászhoz, pontosabban endokrinológushoz, mert pl. hormonokat, cukrot, inzulint, pajzsmirigyet ő is nézethet. Hematológiai vérvételt is kérhetsz te, azt hiszem, hogy a háziorvos, de ha ő nem, akkor a belgyógyász tud kérni ilyen féle vizsgálatokat is, nem annyit és olyat, mint egy hematológus, de kérhet. Egyébként hematológiára (ez nagyon fontos!) is mehetsz nőgyógyász nélkül, a körzeti ad egy beutalót, kérsz egy időpontot és kész, elmész, leveszik a vért, vizsgálják, majd visszamégy és megvan az eredmény. Továbbá a férjed is kivizsgáltathatja magát, az urológián, azon belül andrológián. Beutaló kell hozzá és kész.
Azt nem tudom neked megmondani, hogy az utóbbi helyeneken foják -e kérdezni, hogy mennyi ideje próbálkoztok, mert erre nem emlékszem. De nem hiszem. Ha mégis, hát....
A továbbiakban sok sikert kívánok neked és mielőbbi babásodást! Ha valamiben tudok még segíteni, akkor megtalálsz! :)
gondolom pajzsmirigyhormonok, inzulin és cukorterhelés, progeszteron, tesztoszteron, ösztrogén, lh, fsh hormon
lényegében nemi hormonok meg ilyesmi
Ha magán úton mész akkor nem kell beutaló, csak elmész és kész
viszont szakrendelésre több hónap eljutni és oda kell beutaló
nőgyógyász és háziorvos is adhat beutalót
Szeretném magam kivizsgáltatni A-tól Z-ig nőgyógyászati szempontból.Hormonvizsgálat stb...
De sajnos nem tudom hogy hogyan is kezdjek bele.Mi ennek a menete?A nőgyógyászomnak pedzegettem problémákat,de lerendezett annyival hogy majd egy év múlva ha nem jön össze a baba.Szeretnék kisbabát,de volt már egy missed ab.-om,és nem szeretnék a műtőasztalon kikötni újra.Ezért kérném azoknak a segítségét akik jártasak ebben.Köszönöm...
További ajánlott fórumok:
- Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat
- Vélemények szombathelyi nőgyógyászokról
- Debrecenben szeretnék igazán jó nőgyógyászt találni
- Szegedi nőgyógyászok! Kit ajánlotok, kit nem, tapasztalatok?
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Mi a véleményetek Dr. Panka Tibor nőgyógyászról? Pécsiek!