Névválasztásnál baj, ha a szülinap és névnap túl közel van egymáshoz? (beszélgetős fórum)
De az a baj,hogy a Dávid név is rosszkor van, mert karácsony-szilveszter között (dec.30.)
A Máté pedig ugyebár a szülinapjához közel.
Én is Éva vagyok és utálom, hogy karácsonykor van a névnapom, mert mindig mindenki elfelejti, ha meg nem felejtik el, így köszöntenek:
" Boldog karácsonyt, ja és boldog névnapot"(mellékesen).
Én mindenkit lebeszélnék az ilyen szerencsétlen helyzetről.
Ezt csak az érti meg, aki évről évre átéli.
Igen ez tök rosszul esik egy gyereknek. Egy felnőtt jobban megérti és nem fáj a kis szíve :) Ráadásul sokat kell várni a következő névnap-szülinapra.
Csak akkor nem baj ha közel van egymáshoz, ha a szülők teljesen külön veszik a kettőt. Neki is jár névnap mint bárki másnak.
Gratulálok a névválasztáshoz! :)
Én elfogult vagyok, mert a Fiam Máté, és ha szeptember 21-én született volna, akkor is Máté lenne, mert ez az egy fiú néz tetszett mindkettőnknek! :)
Ő márciusi, így szerencsére szépen el van osztva minden az évben.
Szerintem ne problémázz ezen a dolgon, meg lehet ezt oldani külön ünnepléssel.
Az öcsém pl. egymást követő két napon ünnepli a szüli-és névnapját, és bár egyszerre tartjuk, mindig két ajándékot kap. Sose problémázik rajta.
Jaaa bocsi,az akkor ma van,azért kapod sorra a tortákat? :))
Isten éltessen! :P
Édesanyám Matild, mivel fiút vártak így nem készültek lány névvel, március 14.-én született Matild napján .. névnap szülinap 1 nap.
Nővérem Diána, szeptember 12.-én született, 18.-án tartja a névnapját.
Szerintem abszolút teljesen mindegy név választáskor mennyire van távol avagy közel a névnap a szülinaphoz.
Szia. A férjem dec. 7-én született,a névnapja dec 26. Minden egybe van. Mikulás, szülinap, karácsony, névnap. Rossz neki. Ilyen esetben a családnak megterhelő 4 ajándékot venni egyetlen hónapban. Vagy egyben letudják a 4-et, az meg az ünnepeltnek rossz.
De ha csak a szülinap és a névnap van egyben az szerintem nem akkora probléma.
Nekem nagyon tetszik az Ádám név (bár az is szeptember)
Viktor, Marcell, András
Unokahúgom Éva, és dec. 24-én született:)
(névnap, szülinap, karácsony, 3 az 1-ben)
További ajánlott fórumok:
- Én és ahogy a lányom viszonyulunk egymáshoz...
- Miért oszlanak meg ennyire a vélemények névválasztás terén?
- Kreatív ötleteket várok, hamarosan nyíló kocsma/kávézó/diszkó névválasztásához!
- Mit kaptál legutóbb a kedvesedtől névnapodra vagy szülinapodra?
- Mit vennétek egy 10 éves kislánynak szülinapra és névnapra? (játékot már nem akarok)
- Névnapi ajándék - szülinapi ajándék: Nálatok szülinapra nagyobb ajándék jár mint névnapra?