Neo-Ferro Folgamma mellékhatások (beszélgetős fórum)
Végül is akkor nem sokban különbözik a kórházi beadástól. A tűk engem nem zavarnak. Én is 5-öt kapok most már. Az elején 20-al kezdtük, aztán pár év múlva már csak 10 volt és most már csak 5. Remélem már csak néhány év és nem is fog kelleni.
Köszi hogy megírtad.
Amúgy nem fáj jobban, mint egy sima vérvétel. Csak maga a tudat furcsa, hogy látod a karodban a tűt.
Ja, és ülni szoktam közben.
Nálunk a házidoki szülész-nőgyógyász-háziorvos.
Azt mondta, dokik beadhatják vénába közvetlen fecskendőből. Az infúzió bekötéséhez nem kell doki, csak a felírásnál.
Egy adag Ferrlecitet 10 ml-re hígít oldószerrel (ezt külön felírja, ki kell váltanom). Kb 6-7 perc alatt adja be, nagyjából 1 ml-t nyom egyszerre, utána várni kell, nehogy szétmenjen az ér. Legalábbis így mondta.
Utána szokták ajánlani, hogy kicsit pihenjek (erre általában nem érek rá. :P )
Egyszerre 5-öt szokott felírni, és hetente 2-t ad be.
Háziorvos adja be neked a Ferrlecitet? Mennyi idő alatt adja be az adagot?
Nekem is ajánlgatta már a házorvos, hogy beadja de én eddig a kórházban kaptam meg, fekve, infúzióval.
Nálam szerencsére csak annyi jött elő 2 tablettás szedésnél, hogy fekete lett tőle a székletem.
Én is a Ferrlecitet tudnám javasolni. Nekem a dokink fel is írja, és oldószerrel hígítva, 10 ml-s fecskendővel vénába adja be. Na azzal semmiféle mellékhatás nem jött elő nekem.
Szegény, te is kaptál néhány jó kis betegséget. :(
Lehet hogy egy idő után nem lesznek ilyen kellemetlen mellékhatások. Ha mégis én a Ferrlecitet ajánlom.
Jobbulást. :)
Jobboldali vesemedencegyulladásom volt/van, az okozta.
Szeptemberben vették ki az epehólyagomat, azóta nem volt hányingerem, meg semmilyen emésztési panaszom. Erre most sokszorosan visszaütött.
Azért csökkentettem háromról kettőre a szedését, mert háromnál nekem is székrekedésem volt, de kettőnél nem, hála az égnek.
Nálam is hasonló mellékhatások voltak. Emellett még nagyon székletfogó is és attól is fájhat a gyomrod. Én váltottam Ferrlecitre amit infúzióban adtak be a kórházban. Be kellett járni ahogy tudtam és annak kicsit kevesebb mellékhatása volt.
Előtte nem fájt a gyomrod? Volt valami vizsgálat, hogy kiderítsék mitől van ilyen kevés vasad?
További ajánlott fórumok:
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Miért olvasok rengeteg mellékhatást az oltásokkal kapcsolatbam, de egy ismerősömnek sincs semmi baja ?
- Tényleg hatásos az EstoSlimball (gyomorlabda)? Vannak mellékhatásai?
- Hyaluronsav ráncfeltöltés - mellékhatások?
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..