Németországba szeretnénk költözni (beszélgetés)
Jól tudsz németül.
Itt egy német oldal, ami segítségedre lehet.
Van az alján link, ami eligazít a hivatalos dolgok felől. Érdemes a tippeket is elolvasni, csupa jó tanácsot ad.
De kezdheted onnan is, hogy munkát vállalsz egy olyan multinál, amelynek Németországban is van székhelye. Nekem volt ilyan munkahelyem, és a cég által támogatott, olcsóbb lakást kaphattam volna, de én nem tudtam volna akkor kikölzözni, családi tényezők miatt.
sziasztok:)
19éves vagyok most májusban érettségizem.
Szeretnék szeptembertől kiköltözni németországba és kint tanulni dolgozni vagy mindkettőt. :)
Németül jól beszélek 1éve középfokúztam.
Sajnos nem tudok sokat arról mi hogyan működik kinnt szeretném ha picit segítenétek.
-Mennyibe kerül átlagosan egy kis lakás/szoba bérleti díja kinnt?
-Ha valaki tudja esetleg rezsi hasonló mintnálunk?
-Milyen felsöoktatási iskolák vannak kint tudom hogy van universität, fachschule, és szakmát hol tanulhatok?
-Itthonról indulva milyen papirokat hogyan kell beszereznem hogy munkát vállalhassak, és tb-m legyen.
nagyon szépen köszönöm:)
Mi fél évig csináltuk,hogy ő kint én itthon.
Aztán gyerek mellett 3 hónapot külön.Hát senkinek kívánom,hogy vígasztalja a síró gyerekét meg a síró férjét.
Nekünk így nem működött.
Gondoltuk mi is hogy megyünk hárman,de addigra jött a válság,beszüntették a külföldiek foglalkoztatását.
Nagyon sok a bérleti díj,felszereltségtől függően az árak400euro-700-800 is lehet.
A kaja olcsóbb,minőségileg messze jobb,mint itthon.
Már bánom,hogy nem a gyerekvállalás előtt mentünk ki mindketten és ott kellett volna szülnöm nem itt.
Késő bánat!
Nem,még nem,sajnos..a baba még túl pici,de menni akarunk mi is.
Az unokabátyám lakik kinn már 20 éve,most 38,anno a katonaság elől ment el,nehezen,de beindult az életük,és most a hajógyárban főnök,van szép lakásuk,kocsijuk,mindenük.. és nem kell azon gondolkodniuk,hogy marad-e pénz hónap végére.
További ajánlott fórumok:
- Pesterzsébet - oda szeretnénk esetleg költözni, milyen ott lakni?
- 18. kerületbe szeretnénk költözni, melyik részét ajánlanátok?
- 3 év körüli gyerekkel Németországba költözni
- Érdemes Budapestre költözni Németországból?
- Albérletbe szeretnénk költözni, mire figyeljünk?
- Lakáshitelt hogyan lehet házra átvinni, ha költözni szeretnénk? Tudom, hogy ez létezik, de hogyan lehet kivitelezni, és mik a feltételei?