Nem tudom, mennyi a férjem fizetése. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Én is hasonlóképp gondolom.
Nekem egy db alkalmazotti fix fizetésem van, arról tudja a férjem mennyi. Neki több forrásból van jövedelme, jutalékok stb, el ismondja éppen mennyi, de változó.Nagyságrendileg tudom a bevételeit, de pontosan nem.Külön számlán vagyunk, de rezsit, bevásárlást, nyaralást megosztva fizetünk.
Ha nagyon be kéne osztani a pénzt, biztos jobban nyomon követnénk, de most még nem kell.
Tudom, hogy megnőtt ősszel a szorzója, meg azt is, hogy a felsőfokú nyelvvizsga megszerzésével is nőtt valamennyit a fizetése.
Azt nem tudom, pontosan mennyit kap havonta.
nyilván elmondja hogy wow előléptettek, de az miért számit, hogy mennyivel kap többet? ok, többet kap, de a konkrét pénzek miért számitanának?
szerinem csak más szocializáció, ennyi.
neked ez a fura, nekem az :) azt nyilván tudom, hogy többet kap, de hogy mennyit nem
mégis arra, hogy valaki nem tudja mennyit keres a másik, úgy reagálsz, nem csak úgy éltek egymás mellett....
csak kérdeztem nyugi :) hogy miért gondolod, hogy attól mert nem tudja az ember mennyit keres a másik csak úgy élnek egymás melett? bennem semmi ítélet nincs. te tettél x kijelentést, én meg érdeklődtem .
látok én sok közös számlás jóműködő kapcsolatot. szerintem ez közös megállapodás kérdése. ez is. mint minden. ahogy adott párnak ok.
tök fura, hogy sokan azt gondoljátok titok, azért nem tudja a másik.
közben semmi titok nincs, egyszerűen csak nem fontos.
ki mondta hogy baj? engem szimpláne nem érdekel. közösen viseljük a terheket, ez számít, nem az hogy ki mennyit keres.
a közös számlát azért nem preferálom, mert bármi történhet, így tudunk könnyen reagálni. nekem mondom, már a nagyszüleimnek se volt közös. nálunk ez a természetes.
a a házuink pl kettőnk nevén van felesben. mondjuk közösen is vettük, bedobtuk amink van :)
Mindenhez ugyanaz az a kódunk. Telefonhoz, bankkártyához, mindenhez.
Az miért baj ha tudjuk egymás fizetését? Miért kellene titkolni egymás elől?
...."Régen pucér seggel, jóval korábban összeállhatott két fiatal, aztán együtt felépítették a vagyont"...
Ezt a nejemmel 57 éve követtük el...
én se tudom. külön számlánk van, de a kassza közös. nálunk ez a normális generációkl óta a családban, mindig volt midnenkinek külön pénze, bevétele, nőknek is, már nagyanyáimnak is, sőt az anyáiknak is.
meg nem is bírom a fillérezést. az más mikro vki emgszorul, és minden fillért be kell osztani szigoruan, akkor nyilván midnent bedobtok a közösbe. De jóesetben nem kell így, és nem fontos ki mennyit keres
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt a férjem! Nem tudom feldolgozni magamban a történteket!!!!
- Nem tudom, hogy mondjam meg a férjemnek...
- Megtudtam, hogy a férjemnek viszonya van valakivel. Ő viszont nem tudja, hogy tudom!
- Mit tegyek ha egy amúgy jó házasságban magányosnak érzem magam, de a férjem erröl nem akar tudomást venni azt mondja nálunk minden rendben!
- A férjem munkanélküli, semmilyen jövedelme nincs, az APEH egészségügyi járulék fizetésére kötelez. Mit tehetünk?
- Ha nekem van tartozásom a bank felé, a férjem fizetéséből tilthatják? Én GYED-en vagyok, tőlem nem tudják. S.O.S.!