Nem tudom beadni a 8 hónapos babámnak az antibiotikumot!!! Mit csináljak? (tudásbázis)
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
A ma esti már sírás nélkül ment! :)))
Nálunk is volt ilyen gond, bár az én fiam már másfél éves. Próbáltuk mézbe, lekvárba, ennivalóba, túró-rudiba, sikertelenül. Végül a nurofenes fecskendővel nyomtuk bele erőszakkal. Aztán meg az esti tápszerébe kevertük úgy, hogy akkor elég nagy mennyiségbe tettük és így nem érezte az ízét.
Sok sikert és gyors gyógyulást kívánok! :)
Próbálkozz egy kanálka reszelt almával vagy banánnal
beadni.
persze, ezért írtam, hogy ..de most a kanalast kell megoldani.
bármilyen rosszul is hangzik, de bizony vannak alkalmak, amikor a gyereket meg kell erőszakolni.
biztos vagyok benne, hogy kipróbáltatok mindent.
megfulladni nem fog. szerintem nyugodtan add a szájába, ha kinyitja.
az én lányom is ezt csinálta. egyik sem volt hajlandó a kanalast bevenni. A dokibácsi nekünk kapszulát írt fel, és kivettük a gyógyszert a tokból, így a port kevertem valamihez.
..de most itt a kanalas ezt kell megoldani.
..megfulladni biztosan nem fog, de talán jobb, ha elterelitek a figyelmét, és úgy veszi be. vagy, ha ő foghatja a kanalat, vagy adjatok be valami gyógyszert ( vizet) a macinak, játszátok el, hogy beteg, és utána pedig a maci gyógyítsa őt.
Kezdődő közéfülgyulladásra kapott antibiotikumot, de nem veszi be. Időközben begyulladt a torka, így étvágytalan is. Próbáltam szimplán a kis adagolópohárból, kiskanállal, nurofenes pisztolyból, pici teába keverve, tejpéphez keverve, de nem bírom beleimádkozni.
Ha lefogjuk és megérzi az ízét üvölt és szorítja össze a száját!
Mit csináljak? Nagyon aggódom, hogy így nem fog meggyógyulni!
Köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- 7 hónapos babámnak 4 napja nincs széklete, mit csináljak?
- Mit csináljak, hogy a 2 hónapos, tápszerrel táplált babámnak ne legyen székrekedése?