Nem rendelek többet internetről. Megint külföldi cég, több... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Sok érdekes dolog van ott, ami helyi űzletekben/boltokban nincs. Pl. van nálatok ilyen zöldség aprító?
Én sem. Kizárólag olyant, ami nélkülözhetetlen, és lakóhelyemen nem kapható.
Semmilyen extra megtakarításuk, kuponjuk, kedvezményük nem érdekel.
Átlag tíz évente.
Külföldről? Bár tudom, hogy vannak csodák, mint az én new york-i elvarázsolt postaládám. Hamarabb megkapta Anyu otthon a levelet, mintha Bp-ről küldték volna.
FI: honnan rendeltél?
N feltétlenül a gyorsaság miatt, han ár miatt pl.
De én elégedett vagyok a netes rendeléssel, külföldről is sokszor bámulatosan gyorsan ér ide az áru.
Nemrég rendeltem bútort, ahol fel is hívtak telefonon tisztázni a részleteket, tájékoztattak, hogy gyártatni kell, tehát 2-3 hét, de az oldalukon is fent volt, hogy mennyi a szállítási idő.
Párszor az Amazontól megérkezett az árú ugyanazon a napon, legtöbbször más, vagy harmadnap a prime tagsággal.
Volt amikor délelőtt rendeltem, délután az ajtóm előtt volt.
Nekem külföldi cég is küldött már olyan gyorsan, hogy csak csodálkozni volt időm. Amazonról rendszereresen előbb érnek ide Németországból dolgok, mint hogy itthon megmozdulnának egyes cégek.
Olyan helyről rendelek általában, ahol feltüntetik, hogy raktáron, beszállítónál raktáron, stb. Ha nem, akkor rájuk szoktam telefonálni és érdeklődöm. Mármint, ha nekem sürgős valami.
Egyébként borítékolom neked, hogy most decemberben minden szállítás csúszni fog pár napot. Pláne, ha pl. MPL szállít, az alapban lassú, most majd még lassabb lesz.
Mondjuk nézz utána előbb honnan jön az árú, akkor nem ér csalódás. Én is rendelek Kínából és nem várom, hogy 2 napa alatt itt legyen az cucc.
Illetve a legtöbb helyen írják, hogy mennyi a várható szállítási idő.