Nem értem: azt olvastam, hogy ha mindkét fél egészséges akkor is csak 20% esély van a teherbeesésre egy hónapban.Miért nem 100%? (tudásbázis)
Nálunk is 100%:)Kis óvszerszökevény.
Amúgy én is azt olvastam,hogy ha nincs ráállva a pár a gyerekgyártásra,hanem azért szexel,mert élvezi és mert szereti a másikat,akkor sokkal nagyobb az esélye egy babának.
Hallottam egyszer egy előadást Dr Bagi Emőke pszihologusnőtől. Nagyon komplex ez a folyamat, nem tudnám elmondani mindazt amit elmesélt. Amit viszont megjegyeztem az az volt, hogy nagy szerelemből és vágyból nagyobb az esélye. Magyarul ha nem arra megy ki a dolog hogy gyereket csináljatok hanem egymásra koncentráltok és az örömre amit a szex okoz hamarabb megtermékenyülsz.
Amugy a nőgyógyászom azt mondta hogy ha két évig a nem termékenyül meg valaki, az gondoljon csak arra hogy kivizsgáltassa magát vagy megijjedjen hogy esetleg nem egészséges.
Ezek az adatok csak nagy általánosságban igazak, mert akinek elsőre sikerül, annak 100%, akinek másodszorra, annak 50%.
Abból számolták ki, hogy átlag 4-5 hónap kell ahhoz, hogy egy terhesség létrejöjjön. Ezt az időt különböző módszerekkel lehet csökkenteni.
Akkor is!
Lehet,hogy jó a találkozás ideje,de épp az a pete nem első osztályú.Vagy épp az,meg is termékenyül,mégsem ágyazódik be,aminek 1000 oka lehet.
De ha jó időben van a találkozás? Akkor is 20%???
:-)
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést
- Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség
- Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők
- A teherbeesés gondolatátol-az első biztos tesztig és onnan tovább..
- Pajzsmirigy túltermelésem van, gyógyszert szedek rá. Azt olvastam, hogy ez is gátolja a teherbeesésemet. Van valakinek hasonló tapasztalata?