Nem baj, ha más a cilinder érték a kontaktlencsénél? (beszélgetés)
Nekem a szemüvegem cilinderes 4-es! Nekem csökkentették a cilindert és nagyon rossz volt, de mivel a táblát messzire azzal jobban láttam, így ilyen lett a szemüveg. Fájt a fejem, a fejemet érdekesen kellett tartani, hogy közelebbre rendesen lássak és kb 2 hét alatt szenvedve, de megszoktam.
Ez sajna ilyen, meg kell szokni. Most már a régi szemüveggel nem látok semmit :) Nem lesz semmi baj, nyugi. Én is bőgtem sokat, amíg nem álltam át
Ahelyett, hogy kiírsz ugyanabban a témában 30 fórumot, inkább fordulj szakemberhez! :(
Tőle konkrét segítséget kaphatsz.
A kontaktlencse közvetlenül a szemeden van, emiatt más a beállítása.De hátha jön valaki, ako tényleg szakértője a témának, én csak tapasztalt szemüveges vagyok.
De megkérdezhetsz addig telefonon egy látszerészt is, hogy megnyugodj.
Vagy más lencsével kéne próbálkozni, esetleg más helyre menni? Már kész vagyok nagyon szomorú vagyok.
:'((((
Most kaptam a bal szememre tórikus kontaktlencsét, 0,75 cyl értékűt. De a szemem 0,5 cilinderes. Okozhat rossz, kellemetlen látást a 0,75-ös cyl értékű tórikus lencse, ha különben 0,5 cly-es kell?
A jobb szemem 0,25 cyl értékű, de zavar a nem tórikus lencse. Azt mondta a dokinő az SZTK-ban, hogy nincs 0,75 cly-esnél kisebb lencse. Ez igaz? Más helyen van? Nem lehet ebből baj?
További ajánlott fórumok:
- Színes kontaktlencse
- Észrevétlenül eltűnhet egy kontaktlencse a szemből?
- Ha kontaktlencsém van festhetem a szemem?
- Mit kell tudni a szülés alatti kontaktlencse viselésről? Szabad vagy nem?
- Cylinderes kontaktlencsével a 2. próbanapon normális a homályos látás?
- Ha cilinderes a szemüvegem, mi van akkor ha nem cilinderes kontaktlencsét veszek?