Nem akar enni a kiskutyám (beszélgetős fórum)
Nekem a Royal Caninból ajánlottak egy olyat, amelyik kimondottan 4 kg alatti kistestű kutyáknak készült. De az enyém az mindenevő, csak a csirkés tápoktól meg a csirkehústól hasmenése van, úgyhogy azt nem kap.
Nála pont fordítva volt. Eleinte áztattam neki a tápot, aztán egyszer csak nem ette meg beáztatva, szárazon meg igen. Szerintem ennyi idősen még nem gond, ha áztatod neki, max. azt próbáld meg, hogy egyre kevesebb ideig ázzon a táp. Fogalmam sincs, hogy hány grammot kéne ennie, én sose méricskéltem. Igaz nálunk helytelen módon egész nap kint van előtte a kaja. Egyébként szokott néha magától böjtölni is, ha meg elrontja a gyomrát, akkor még a kedvencét (Csabai kolbász, szigorúan csak Csabai, más kolbász nem érdekli, viszont abból jöhet a csípős is) se eszi meg. Elég kényes a gyomra.
A kérdés nem az, hogy jók-e a fogai, hanem mind megvan-e. Ha még nem jött ki az összes tejfoga, nehézkes lehet a rágás.
Levesbe semmiképpen ne áztasd a tápot, hacsak nem akarod örökre leveses táppal etetni. Elég, ha vízbe áztatod. Pontosan milyen tápot vettél? Royal, oké,de sima puppy, vagy fajtatáp?
Mit mondott az, akitől elhoztad, hogy etesd a kutyát?
Én az enyémnek szódabikarbónás vízzel mosom a szemkörnyékét, ez jobban bevált, mint a könnyoldó.
Meg időnként, amikor jobban könnyezik és egy picit jobban kidülled a szeme, akkor szemcseppet csöpögtetek a szemére. Az orvos ajánlott egy szemcseppet, de az recept köteles, úgyhogy én Visine fáradt szemre szemcseppet használok és ez is bejött neki, ja a könnyezésre az orvos borvizet ajánlott, de az semmit nem ért.
Ez aranyos volt !!!!!
Valamikor a férjem hozott egy tacsi kislányt , bedugta az ingébe , mert biciklivel volt lent a faluba , nem volt hova tennie , meglátta az egyik udvarba és kérdezte nem lehetne -e megkapni ? örültek neki , h valakinek végre kellett , mert addigra az összes fiú elkelt . Szafi lett a neve , mert elfogyott a tej itthon , viszont a kisvacak bebújt egy roncs-roncs alá az udvaron , mikor hazaértek , szafaládéval csalogattam elő , be is vágott másfél db-ot belőle , akkora volt a pocakja , mint egy kis hordó . 3 napig 1 dobozba az ágyam mellett aludt , mire megszokta az anyu hiányát és már nem sírt utána , de ő enni rendesen evett mindig .
Ez jó kipróbálom :)habár mi már 8 éve főzünk....
de meghálalja rendesen!!!
Akkor te is úgy jártál,mint én...
A miénk egy ideig ette a junior tápot....aztán kb.fél éves korában,úgy dötött,ideje töb időt töltenem a konyhában:)
2éves koráig főztem neki,a marhahúst/csirkét,rizzsel,zöldséggel,közben,továbbra is próbálkoztam különböző prémium száraztáppal.
Volt,hogy 8fajta qrva jó táp volt itthon,de neki nem kellett semmi...
Aztán egyszer gondoltam egyet,leült a család az étkezőbe,kitettem aa tányérokra a tápot(akkor egy Hills volt éppen soron)és úgy csináltunk,mintha azt ennénk,közben mondogattuk,ez de fincsi....
A kutya sokkot kapott és azóta is zabálja ezt a tápot.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam rá 8 hetes kiskutyámat, hogy ne bent végezze el a dolgát?
- Palotapincsi kiskutyámnak kifolyt a szeme, valaki járt már így? Mit tudnék tenni?
- Miért nyalogatja a 6,5 hónapos kiskutyám a konnektort?
- 7 hetes kiskutyám egy oltást kapott eddig, levihetem a kertbe mig nincs meg az összes oltás?
- Hogyan szoktassam le 8 hetes kiskutyámat arról, hogy ne rágjon szét mindent?
- Hat hetes kiskutyám nem nagyon akar enni. Mit lehet tenni?