Neked miert inditottak el a szulest? (beszélgetős fórum)
Mert a tervezettnél 5 napig hordtam túl a gyernekem.
Mert 1 héttel tovább hordtam,s 4 ujjnyira nyitva volt a méhszáj,viszont fájásom nem volt. Na utána lett:) 1 óra múlva pedig már torka szakadtából üvöltött a fiam a maga 4,20 dekájával és 54 cm-el :)
Ennek lassan 19 éve.
Mert belassult a babám szíve.
MErt már a 42-dik héten jártam és a reggeli magzatvízvételnél kiderült h zöld,ezért burokrepesztés és oxitocin...
természetesen a tudtomon kivül...vizsgálatra mentem a 39 héten...és ugy meg vizsgált, hogy fájásaim lettek...még hazamentem pihenni, de aznap hajnalban megszületett a kisbabám...
....mert az orvosom hosszú hétvégére ment a családjával pihenni....és mire visszajött a pihenésböl engem pont aznap engedtek ki a korházbol a babával..
Mert nem volt már neki levegöje és a pulzusa nagyon alacsony lett...
Köszi a választ! Már sikeresen kint van a kisfiam!
Mert már megkellett volna szülnőm és a doki jobbnak látta nem húzni az időt, nehogy bármi probléma legyen.
a kislányom nyaka köré tekeredett a köldökzsinór((
Nekem a 35. héten egy rossz NST(szívhang nem volt szinkronban az összehúzódásokkal), és rossz flow eredmény után döntöttek úgy, hogy meg kell indítani a szülést. Indítás után 2,5 órával simán született meg a kisfiam 3000g-al, 50 cm-el és egy valódi köldökzsinórcsomóval, ami már kezdett szorulni...
OPT - infúzió segítségével fájásokat idéznek elő, közben NST-vel nézik, hogy hogyan viselkedik a baba, hogyan reagál a fájásokra.
Sziasztok!
Az opt micsoda? Én is túlhordom már a fiamat, de még nem indították meg a szülést, az uh-m és a ctg-m jó.
latom, megszuletett mar a babad - GRATULALOK! s igy gondolom mar nem annyira izgat a tema... megis megirom, hatha vkinek meg hasznara valhat:
nekem mindket szulest inditottak - burokrepesztessel. az elsot, mert magas volt a vernyomasom - 200/160nal nem gondolkodott a doki, hogy csokknetse a 38. heten, hanem minel hamarabb kinnt akarta tudni a babat.... szinte nem ereztem semmit, meg is konnyebbultem,ahogy kizudult a rengeteg viz, es kb 5 oraval kesobb meg is szuletett a kislanyom. a masodik szulest is a 38. heten meginditotta a doki, mert nagyon paraztak az elso terhessegben fellepett hirtelen vernyomas emelkedestol.... ezt ereztem, fajt is, nem is omlott ki a viz belolem... es kb percre pontosan ugyanannyit vajudtam a masodik lanyommal is. remelem, h segitettem vkinek....
Nekem a túlhordás miatt oxitocin infúzióval indították,2óra mulva rossz szívang és császár lett a vége.
A 35. héten elfolyt a magzatvíz.
Elég simán ment minden,2960 gramm volt. Mekkora lett volna, ha kihúzza azt az egy hónapot még.
NEKEM SZERENCSÉRE NEM KELLETT, MAGÁTÓL JÖTT MINDEN
...mert az orvosom egy világi nagy b...rom volt (és most nagyon finom voltam és nőises), és elnézte az UH-t. Csak azért van életben, mert a fiam és én is egészségesen megúsztuk a dolgot...
Én betöltöttem a 40. hetet 7-én, 8-án be kellett feküdnöm a kórházba, másnap OPT-t csináltak, annak eredménye miatt burkot repesztettek, fél 11-kor. 17óra 33 perckor 4150g-mal, 57cm-rel, GÁTVÉDELEMMEL megszületett a KISFIAM. Szombaton lesz 11 hónapos és ma kibújt az első fogacskája.
Én a 41ik hét utolsó napján kaptam a "rásegítést". Zselés tágítás majd 2 és fél ujjnyinál burokrepesztés. Ezután 2 óra várakozás, majd oxitocin és 1 1/2 óra múlva megszületett S 3800 grammal és 56 cm el. Könnyedén úgymond, D-hez képest aki 4400-al születtet beindítás nélkül de szintén a 41ik héten 4 éve. ja, és a dokim pont akkor ügyelt. :-)
Nekem azért mert a dokinak lejárt az ügyelete, és mert rossz helyen parkolt. Ez volt 18 éve. Köszönet Neki nem sokáig kinlódtam.
Idő előtti burokrepedés. Zárt méhszáj, semmi fájás.
12 nappal túlléptem a várható időpontot. 41 és 42 hetes terhességet léptem túl és elég nagyok voltak a gyerekek.Nem is indult el egyáltalán a szülés.
Mert jóval meghaladtam a kiirt időpontot,és már a köldökzsinór majdnem a babuci nyakára volt tekeredve.
Szia csingi-lingi! Megkérdezhetem, hogy ez melyik kórház volt, mert az ilyen eset ritka, mint a fehér holló....(mármint, hogy ilyen jól bántak Veled, ennyire odafigyeltek.....!!!!!!!!)
Hali!
Nekem azért indították meg,mert túlhordtam!
Burkot repesztettek,és onnan ment minden simán! :)
Jó nagy baba volt ahhoz képest hogy 33 hetes voltál.nem volt az elszámolva??
Már fél napja csordogált a magzatvizem.Kaptam oxitocint,de fájásgyengeség miatt és hogy nem tágultam kellőképpen császár lett.
nekem szintén a doki "miatt" lett megindított, ugyanis okt. 14 volt a terminus, de mivel már egy hete kórházban voltam, fájdogáltam, meg egy ujjnyira nyitva is voltam, azt mondta, már nem enged haza, s mivel 10-én ügyel, "megszültet" :). Végül császár lett, mert hiába a tablettás megindítás, nem akartam tágulni.:(
További ajánlott fórumok: