Nehéz döntenem, hogy milyen okostelefont vásároljak (beszélgetés)
Értelmesebb gyártó termékét nemzetközi garral bármikor lehet idehaza is érvényesíteni.
Pl nekem van olyan "cuccom", amire 25 év garancia van. Az itten ár negyedéért vettem amcsilandből kiszállítással és már kétszer volt garanciáztatva. Egyetlen egyszer sem problémáztak a papírjai miatt.
Persze noname vackokkal ez nem fog működni, az tény.
Ez is igaz, de ha idehaza nem márkaboltban vagy szolgáltatónál vásárol, akkor ott is bármikor átverhetik.
Szóval ez benne van a pakliban sajnos :(
De azért tegyük hozzá van ott minősítő rendszer is. Friss reges, sok kérdőjeles, esetleg még elegédetlen vásárló visszaigazolásokkal is rendelkező eladótól, nem kell vásárolni semmit se.
Az android rendszer, csak egy szoftver, ez nem jelent semmit. Egyébként lásd pl a világ legjobb mobiltelefon gyártója is a HTC is androidot tesz a mobiljaira.
Magát az alap android rendszert minden gyártó valamilyen szinten testre szokta szabni, hogy ezzel adja meg azt a "pluszt" ami illeszkedik a cég arculatába. Aztán nem mellesleg a szolgáltatók is belekontárkodnak még, hogy lekorlátozzanak bizonyos funkciókat.
De ezen állításom igaz a nokiaban használt windows phone operációs rendszerre és az iphone-ban lévő ios rendszerre is.
Szoftveres hibák mindegyiknél vannak, csak a minőségibbnek nevezhető gyártók egyrészről hamarabb adják ki hozzájuk a frissítéseket, másrészről az alap telepített rendszert is jobban letesztelve, már előre "kijavítva" küldik ki értékesítésre.
A kevésbé neves gyártók nem szoktak ennyit pepecselni a szoftveres részen és nem szakadnak meg azzal sem, hogy hivatalosan elérhető tegyék a frissítés formájában a hibajavításokat.
A mostani "okos" telefonok megörökölték a pc-k régi átkát. A nagy tudásért cserébe bonyolultabb operációs rendszert kell futtatni rajtuk, ami több hibalehetőséget hordoz magában. Tehát hiba mindegyiknél volt, van és lesz. Arra készülni kell, hogy illik x időnként lefrissíteni a rendszert, ami általában 2 kattintással meg is van, a gyártók által adott hivatalos szoftverekkel és nem is igényel különösebb hozzáértést.
Jut eszembe, főnökömnek is Samsung-ja van, az is állandóan lefagy......
Úgyhogy azt nem ajánlom.
Egyébként azt mondják az okosok, hozzáértők, hogy amit Magyarországra hoznak eladásra telefonokat, a nagy része hulladék, mondván a magyarnak jó lesz az.....
Szia.
Nekem is Samsungom van, igaz, hogy 2 kártyás. Nyáron vettem, de 1 hónap után a falhoz tudtam volna vágni, mivel lefagyott folyamatosan. Azóta is többször csinálja.
Mindennap töltenem kell sajnos, pedig alig van bekapcsolva rajta valami....
Egyetlen előnye van, szép képeket csinál.
Üdv.
Nokiát nem merek venni, mert több helyen olvastam, hogy nem valami jó.
Huaweit nem ismerem, egyelőre Samsung a nyerő nálam, de azért nyitott vagyok! :)
Nekem még a 8 évvel ezelőtti telefonom is okos volt! :) Ki tud annyi telefonszámot megjegyezni! :)
Azért használok pár alkalmazást, de nem a mindennapokban.
Nekem LG Optimus L3 van, deee, nem biztos, hogy ajánlanám :D Az enyémmel mostanság vannak gondok, nem tudom más is így van-e vele...
Ha le tudom cserélni, akkor Lumia-t fogok venni. Páromnak az van, és egész nap megy neki a wifi, a 3g, a GPS, és így is bírja 3-4 napig. És képeket is elég sokszor csinál vele - nagyon szépeket :) A kijelzője is nagy, filmezésre is alkalmas - nem szoktunk, csak abból gondolom, hogy nagyobb, mint az enyém, és az enyémen is tök élvezhető volt egy Barátok közt, pl :) Mást nem néztem :p
Ez az amit én tanácsolni tudok neked :) Egy Lumia :)
További ajánlott fórumok:
- Albérletben élek, gáz fűtés van és benzines autóm. Költözzek fa fűtésű lakásba és vásárolják olcsó elektromos autót, mert minden drágul?
- Milyen okostelefont ajánlanátok?
- Gyerekek okostelefonnal
- Nagyon nehezen tudok az okostelefonommal telefonálni
- Hol vásároljak ruhákat?
- Akik okostelefonról butára váltottak