Narancsos-csokis keksz recept


25 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg csoki
2 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 db narancs
A Narancsos-csokis keksz elkészítési módja:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. A narancs héját, mielőtt félbevágod, reszeld le óvatosan, és keverd a száraz összetevőkhöz. A puha vajat keverd ki jól a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral, facsard hozzá a narancs levét. Forgasd hozzá a száraz elegyet és a a kis darabokra vágott étcsokit. A tésztából formázz közepes nagyságú golyókat, és rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább háromcentis távolságra. Utána kicsit lapítsd el mindegyiket a tenyereddel, hogy tallér formájúak legyenek. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 8-12 perc alatt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szneszabonoja, 2020. júl. 31. 12:25
A narancsos-csokis keksz elkészítési módja és hozzávalói.