Napi hány mg E-vitamin es folsav ajánlott, hogy hamarabb összejöjjön a baba? (tudásbázis)
Persze lehet mas hatasa is. Ezert jobb elkezdeni minel hamarabb!
:)
Bocsánat hogy belekontárkodom. Egy amerikai kutatás szerint azok a nők akik a teherbe esés elött 3 hónappal hamarabb szedték a folsavat sokkal ritkábban szültek koraszülött babákat. Egy másik kutatásban olyan nőket vizsgáltak akik 1,5 évvel korábban kezdték el szedni, ezeknél a nőknél mégkisebb volt a koraszülések száma.
Szóval lehet hogy van valami más hatása is.
Egyetertek, a terhesvitaminok altalaban mindent tartalmaznak, amik szuksegesek!
:) Sok sikert!
Erdemes mar a terhesseg tervezesekor elkezdeni, mert ugye, mikor kiderul a baba, akkor mar elvileg 4 hetes es a 6.hetig alakulnak ki azok a szervek, amikre jotekony hatassal van a folsav.
400mikrogramm is eleg, de van aki 800-at szed belole.
A baba nem a folsavtol fog sajnos hamarabb vagy kesobb osszejonni, ennek a vitaminnak abban van szerepe, hogy lecsokkentse az idegcsozarodasi rendellenessegek aranyat.
Altalaban a zold szinu gyumolcsokben/zoldsegekben tobb van.
én multivitain-csomagot szedtem előtte is, utána is (mindig szedem), abban E-ből 300mg van, folsavból 400mcg
terhesség alatt a multi-csomag mellé pluszban 500mg E-t és 500mg D-vitamint szedtem
sok sikert! (bátran szedj vitaminokat, de komplexet, úgy nem borítod fel az egyensúlyt)
Én a 3 mg-os folsav tablettából szedtem be egyet naponta, és vettem sima e vitamint, és naponta egyet vettem be abból is. Nem tudom ettől sikerült-e, viszont nagyon jó ha már folsavat szedsz mielőtt összejön a baba. Nálam a védőnő is kérdezte, és a kombinált teszten is kérdezték, hogy szedtem-e előtte bármit, és főleg a folsavra kérdeztek rá!
De akár a Femibion 800-at is megnézheted!!!
További ajánlott fórumok:
- Foghúzás esetén mit lehet tenni, hogy ne legyen gyulladás és minél hamarabb gyógyuljon a foghely?
- Hogy fognátok bele a minél hamarabbi pártalálásba, családalapítás céljából?
- Mennyi C vitamint ajánlott naponta a szervezetünkbe juttatni?
- Érdemes beadatni ajánlott oltásokat vagy csak a kötelezőket?
- Hogy kell "nem annyira akarni", hogy összejöjjön a baba?
- Az antioxidáns E-vitamin