Nagykorú gyerek utáni tartásdíj csökkentés visszamenőleg? Létezik ilyen? (tudásbázis)
6. violamama (válaszként erre: 5. - Cynnia)
2011. jan. 18. 11:18
itt még papíron is bizonyítani lehet hogy csak a nyugdíja majdnem 300e-ft és akkor még mellette dolgozik. Komolyan mondom felháborító, bár fellebbeznek de mire újra tárgyalás lesz addigra talán elvesztik a lakást, mert nem tudják fizetni a részleteket. És ez őt egyáltalán nem zavarja, hanem még saját magát sajnáltatja.
5. cynnia
2011. jan. 18. 09:44
Nálunk is ez történt.(az én gyerekeim kiskorúak)
Visszamenőlegesen is kérheti a csökkentést,a kereset benyújtásának időpontja előtti 6 hónapra:-(
Nálunk az a tipikus helyzet van,amikor nem lehet bizonyítani a bíróság előtt,hogy nem annyi a tényleges jövedelme,mint amennyit papíron kap az apa:-(
4. violamama (válaszként erre: 3. - 6b08b99072)
2011. jan. 17. 20:28
aha akkor itt a csavar de azért ez nekem elég morbid. az egyiknek tényleg kennyérre se tellik a másiknak autó meg egybek és neki dönt a bíróság, ilyet ez is csak Mo. lehet :(
3. 6b08b99072
2011. jan. 17. 20:01
én úgy tudom, hogy visszamenőleg nem csökkenthetik, de ha beadta pl tavaly februárban, döntés viszont csak decemberben született, akkor a benyújtás dátumát veszik figyelembe, szóval igen, ily' formán visszamenőlegesen is csökkenthető.
2. violamama
2011. jan. 17. 19:47
a helyzet a következő. Ismerős szülők elváltak anyánál maradt a nagykorú gyerek aki főiskolán tanul, anyának nincs munkahelye, lány suli mellett hétévégente dolgozik. Apa nyugdíjas nagyon jó nyugdijjal mellette dolgozik hivatalosan. A nyugdíjából vonják a tratásdíjat, de mivel bejött a válság sok lett az autó és lakás törlesztő részlet, ezért kérte a bíróságon a tartdíj csökkentését, le is vitték és vissazmenőleg úgy hogy amit eddig kifizetett azt úgy veszik mintha túl fizetett volna és ezért nem kell utalnia semmit. Létezik?
1. violamama
2011. jan. 17. 19:44
Nagykorú gyerek utáni tartásdíj csökkentés visszamenőleg? Létezik ilyen?
További ajánlott fórumok:
- CH csökkentett diéta és mozgás, hogy jöjjön a baba....
- 12 évre csökkentenék a büntethetőségi korhatárt. Gyerekeket börtönbe?
- Ha 8 évig nincs fizetve a Tb, kérhetik visszamenőleg?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Hogyan lehet csökkenteni a pcos tüneteket (szőrösödés, hajhullás, hízás...)?
- Mit lehet tenni az elmaradt tartásdíjak behajtására?