Nádcukor vélemények (beszélgetés)
Ezt az interneten találtam.
És hogy miért egészségesebb a nádcukor, mint a fehér cukor? Mert nincs benne semmi mesterséges anyag, sőt még a cukorrépánál is egészségesebb. Az íze igencsak eltér a mi megszokott fehér cukrunktól, hiszen a mesterséges eljárásnak köszönhetően a fehér cukor 90-ban, míg a nádcukor kb. 20%ban tartalmaz édes vegyületet.
Így aki még nem kóstolta a cukornád terméket idő kell, míg megszokja. Ennek oka, hogy a mai világban megszoktuk a mesterséges anyagok és vegyületek ízét, ám kissé elszoktunk a természetes ízektől.
A nádcukrot ne keverjük össze a barna cukorral amit a boltban veszünk, mert a barna cukor majdnem ugyanolyan káros, mint a fehérített változat annyi a különbség közte hogy a fehér cukrot egy kevés melasszal, vagyis a nádcukor egyik változatával beszínezik, de ettől az még fehér cukor. A nádcukorból ma már széles a kínálat, készítenek belőle pl. porcukrot, kockacukrot, és különböző más termékeket.
A nádcukornak sokkal természetesebb kissé karamellás íze van, így használhatjuk süteményhez, teához, és minden olyan ételhez, amihez eredetileg fehér cukrot adtunk volna. A természetességét a feldolgozás adja, vagyis a levágás után sajtolással kinyerik a nádcukrot, majd centrifugálják, és szárítják, így kapják meg a melaszt.
Semmi vegyi anyag és vegyi vagy mesterséges eljárással nem avatkoznak be. És mivel egy növényből nyerték ki az alapanyagok így rengeteg ásványi anyag és vitamin van benne, így mindenképp érdemes áttérni a fehér cukorról a nádcukor fogyasztására.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról
- Mi a véleményed a Hal a Tortán c.műsorról?
- Melyik filmet láttad utoljára és mi a véleményed róla?
- Mi a véleményed az egészségügyről?
- Most olvastam + véleményem
- Van valami különbség a "nyers" nádcukor és a klasszikus cukor között? Helyettesíthetem a nádcukrot rendes cukorral?