Munkaviszonnyal kapcsolatos igény elévülési ideje (tudásbázis kérdés)
Sziasztok. Júniusi határidővel lemondtam a gyedet, mert vissza akartam menni dolgozni, de a munkáltatóm nem vett vissza, ki se fizette még a szabikat sem. másfél évem van hátra a gyerek 3 éves koráig, természetesen befogom adni a keresetet ellene. Kérdésem, tudja -e valaki mennyi az elévülési idő?(mindenhol mást ír, 3 évet,6 hónapot..stb.)
Persze oda nem mennék már vissza, úgyhogy ha a bíróság kötelezné a munkáltatót, vegyen vissza, akkor felmondanék, de addig is még várok egy kicsit, ha tehetem.. az elévülési időn belül szeretném beadni a keresetet, h addig az időig visszamenőleg az összes bérem fizesse ki a munkáltatóm. Dolgozni akartam, de így h megaláznának utána, már nem. Persze keresek munkát, meg közbe tanulok.
Azért nem mindegy, h most adném be a keresetet, kapnék max 3 havi fizut, vagy kicsit később, és sokkal több pénz jönne a házhoz.
További ajánlott fórumok:
- Ingyen bölcsit csak munkaviszonnyal vehetek igénybe?
- Üdülésicsekk igénylésével kapcsolatban kérnék segítséget
- 20 hetes terhes vagyok.Október végén megszűnik a munkaviszonyom (határozott idejű munkaszerződés).Milyen segélyt igényelhetek?
- 18 évesen, különélés esetén középiskola mellett milyen támogatásokat tudok igényelni? (élettársi kapcsolatban)
- TGYÁS igénylésével kapcsolatban tudnátok segíteni?
- Passzív GYED, és az azt követő GYES nem számít munkaviszonynak?Tud ezzel kapcsolatosan valaki segíteni?