Munkanélküli- (fontos ha tud vki vmit) (beszélgetés)
Köszönöm szépen ,picit okosabb lettem ,remélem sikerülni fog a héten.
A passziv táppénz én úgy tudom 30 nap. Már most bemehetsz a munkaügyi hivatalba, nem kell megvárni a táppénz lejártát, igaz csak akkor fognak regisztrálni, ha lejárt a táppénz, viszont addig el tudják intézni a papirmunkákat.
Mindent vigyél be, amit a kilépéskor kaptál, ott ki kell tölteni majd egy csomó papirt és megmondják mikor kell legközelebb menni. Ott mondják majd meg ha kiszámolták a pénzed alapján, hogy mennyi jár neked és azt általában mikor utalják.
Szia. A passzív táppénzzel kapcsolatban nincsenek tapasztalataim - a munkaügyi központos ügyintézésről, a regisztrációhoz szükséges papírokról a következő honlapon számos fontos információt találsz:
[link]
Figyelj oda, hogy minden szükséges papír nálad legyen, mert különben, amíg nem pótolod a hiányt, csúszik a pénz folyósítása.
Ezek szerint az egyik hivatalban így csinálják, a másikban pedig úgy, mert ahogy írtam, az enyém nálam van, pedig még kapok járadékot. A regisztrációkor azt mondta az ügyintéző, hogy ha újra munkába állok, majd a többi papírmunkával együtt a bevitt kiskönyvet is kitöltik-lepecsételik. Addig viszont nekem kell őriznem.
Sziasztok .lenne pár kérdésem munkanélkülivel kapcsolatba ha valaki tudna segiteni .Juli 1-töl szünt meg a munkám,jelenleg passziv állományon vagyok.ha ez lejár hogyan tovább.Elmegyek a munkanélküli központba és?Mire kell figyelni ? mikor utalnak? mit vonnak le a pénzböl?ki fizeti a tb-t.
Igy van a munkaügyi hivatalban fognak neked kiállitani másikat és abba pecsételi be az ellátás időszakát! De szerintem ott lesz, mert azt nem szokták visszaadni, csak ha már lejárt a pénzkifizetés is.
Nincs semmi gond kapsz újat ha nem találod meg!
Le kell nekik adni, mert ha lejárt a munkanélkülid akkor ők ugyan ugy belepecsételik a jogviszont, mint a munkahelyek!
Mivel a Munkaügyi Központ felé úgyis jelezned kell, hogy munkába állsz, előtte legalább egy nappal, egyúttal ezt is megkérdezheted tőlük. És ha megvan az ő válaszuk, ennek megfelelően tudsz továbblépni.
Köszi :D
Na most akkor bajban vagyok, mert kételkedem benne h ott van vagy nincs. egyszerüen nem tudok vissza emlékezni pedig kb 3hónapja volt. Clavinton :D
Azt tudom h minden papirt elkértek és hogy adtam is nekik egy nagy zsákkal, annyi papirom volt.
Gratulálok az új munkádhoz! :)
Nekem a regisztrációnál csak elkérték az ügyintézéshez, majd rögtön visszaadták, és még alá is kellett írnom, hogy átvettem tőlük.
ja, meg munkaviszony is, vagy mi
amit nyilván azért tesznek, mert amikor talál valaki egy állást, hajlamos a papírmunkát elhanyagolni. így meg legalább visszamegy
de le kellett. csak akkor adták vissza, ha betelt. ebben az esetben kilépéskor kiállítanak egy másikat
Nekem sem adta ki a Hivatal a következő munkahelyem állított ki Újat
uhh köszi akkor jól emlékeztem h elkérték. hétfön hivom őket. Remélem nem tagadják le mert szerdán vinnem kellene.
De le kellett. Én sem találtam, és letagadták, hogy náluk lenne.:S Szerintem elkutyulták. Én kértem másolatot az előző mh-től
Sziasztok.
Munkanélkülin vagyok, most fogok újra munkába állni.
A kérdésem: Nem találom a tb könyvem, azt nem kellett leadni a munkaügyi központban? Mert sehol nem találom.
További ajánlott fórumok: