Mozduljunk meg együtt! (beszélgetés)
Tegnap megvettem életem első igazi futócipőjét, ma pedig fel fogom avatni. És ezt neked köszönhetem!
Csak most olvastam a cikked, de nagyon örülök neki! :) Átérzem minden szavad, mert én is a nulláról indultam, és tényleg nincs annál felemelőbb dolog, mint mikor az ember kilométereket tud lefutni, pedig világ életében anti-sportoló volt. Én is csak azt tudom mondani mindenkinek, hogy nincs lehetetlen, egyszerűen csak el kell kezdeni, és menni fog! Nincs annál felemelőbb érzés, mint legyőzni saját magunkat!
Gratulálok- nagyon motiváló a cikked! :) Én 8.hete futok,mint újrakezdő, sajnos 15 kiló plusszal. Amikor elkap a "gépszíj" nincs többé megállás- öröm és boldogság,hogy totyoghatunk az utakon! Csak így tovább! :)
Köszönöm ezt az írást! Ma futottam először hosszú évek óta és hihetetlenül jól érzem magam tőle, már egyetlen alkalom után! 3 km futás/séta, megnéztem a naplementét és végre nem fáj annyira a hátam!Tudom, hogy folytatni fogom, mert végre energikusnak és nyugodtnak érzem magam, csökkentette még a szorongásom is.
Nagyon jó írás,gratulálok!Én is nemrég kezdtem futni,és már megtalálom benne az örömet.Most már minden reggel futok,és hiányozna,ha kihagynék egy napot is.Sokkal energikusabban kezdődik így a napom,terhelhetőbb vagyok. Az önmagunk legyőzésén túl ez is sikerélményt ad.
Ez egy nagyon jó cikk!Én is nemrég kezdtem el a futást.A szomszédasszonnyal futunk,és "húzzuk"egymást.Soha nem szerettem futni,de már egyre jobban várom az estéket,hogy mehessek.Ajánlom mindenkinek.Utána sokkal jobban érzem magam,mint akit kicseréltek.
Ugyanebben elek en is, csak nekem a fekvotamasz jelent kihivast. Soha nem tudtam 1 db-t rendesen megcsinalni. De nekikezdtem eleinte nem szabalyosan de mar noi fekvotamaszbol kibirok kb 5 szor 20at szabalyosan. Legyozni onmagunk ez a legfontosabb minden teren. Ez valahol mindenben mertekletessegre onuralomra nevel. Ezt szeretem a sportban a legjobban.
Nagyon jó cikk! Tökre elérzékenyültem a végén! :))) A november 17-i félmaratonra kezdek készülni nemsokára. Ugyan a táv 10-szeres, a lelki erőmről ezt nem mondhatom el. Tudom, hogy meg fogom csinálni, de egyáltalán nem mindegy, mennyi szenvedéssel, milyen úton érjük el a céljainkat. Haladjatok fokozatosan és ne más legyen a mérce! Döntsétek meg minden nap a saját rekordotokat! Köszönöm a tanulságos írást! :)
<3 Szuper vagy, nagyon jó lett a cikk! Mindig erőt merítek a lelkesedésedből, csak így tovább :)!!!
Így kell motiválni!! Nagyon köszönöm, szerintem sok-sok Hoxa-társ nevében is, hogy megírtad, és hogy ÍGY írtad meg ezt a cikket!:)
Hatalmas löketet adott a cikked, olyan pontosan írtad le, amit a futással kapcsolatban érzek (nekem nem megy, soha nem is fog stb.). És ha valaki, aki pontosan ugyanúgy érzett, mint én meg tudja csinálni, akkor nekem is mehet. Köszönöm!!
Köszönöm mindenkinek a kedves-elismerő szavakat! :-)
Mit értesz azon , hogy interval? Váltakozva lassú gyors ? Engem is érdekelne a hasi zsír elleni módszer, köszi !
Nagyon ügyes vagy, gratulálok!! Most olvastam a cikked és én pont ma kezdtem el megvalósítani azt a célomat,hogy én is gond nélkül tudjak futni és magam mögött hagyjam az iskolai tesiórák szenvedéseit. Én mindig is sportoltam jelenleg is tornázom, súlyzós edzés, bicikli, bármi jöhet,de a futás volt az, amit mindig is kerültem. :) Vékony testalkatom van így plusz kilókkal sosem kellett küzdenem, de ennek ellenére sem születtem szuper állóképességgel, ezért nekem is tennem kell és csinálnom. :) Szóval holnap újra elindulok reggel és folytatom, mert képes vagyok bármire!!
A többi futó pedig nagyon sok erőt tud adni, főleg ha csak belegondolunk, hogy ők is felkeltek és elindultak, mert a futás szerethető és feltölt energiával. :))
Gratulálok!!! :) Csak így tovább!
Én is futok és súlyzózok, 1-1 nap váltásban.
Igen, túl kell lépni a korlátainkon!!
Gratulálok!
Nekem 21 évesen nehéz volt magam rávenni, hogy elkezdjek futni, 10 évvel később szerintem nem tettem volna meg. Én is tipikusan az a lány vagyok, aki ha tesiórán 3 percet kellett futni, még fél napig lihegett utána.
Aztán nemrég meguntam, hogy van valami, amire úgy érzem, hogy sosem lennék képes. Ezért elkezdtem futni és kitűztem magamnak a lehetetlennek tűnő célt: jövő tavasszal lefutni a 10 kilométeres Vivicittát.
Az első öt kilométerem terv alapján csinálom, jelenleg a 3. héten tartok, de már volt, hogy a kijelző 5 kilométer fölött mutatott. Ha valakit érdekel, a blogomban jegyzek mindent, talán motivációnak is jó: natifogyasa.blogspot.hu
Megszerettem futni, imádom! Minden alkalom egy csoda, mert úgy érzem, hogy a határaimat, a bennem rejlő lehetőségeket futásról futásra kitolom. Ez nem olyan mint a diéta, hogy sokszor csalódást okoz a mérleg, mert több vizet ittál előző nap stb. Ennek napról napra érezhető az eredménye!
Szóval nehéz megemelni a túlsúlyos fenekünket, de megéri! Az élmény és a kerek popsi miatt is.
Hajrá mindenkinek!
Ahogy olvasom, neked a fogyás a célod a mozgással. Erre tényleg inkább az a jó, amit te csinálsz, na meg az odafigyelés a bevitt kalóriákra. :)
Ha csupán azért fut valaki, mert fogyni akar, és közben nem élvezi a mozgást, akkor megette a fene. Ilyenkor szokott hamar elszállni a lelkesedés. Magáért a mozgás öröméért jó csinálni bármit is, végülis mindegy, hogy mit, csak mozogjunk. Az egészségünkért, a gyerekeinkért, és azért, mert jó. :)
Kedves Vattacukoj !
Gratulálok a cikkedhez és az elért eredményedhez.
Bízzunk benne, hogy mások is kedvet kapnak a futáshoz, mozgáshoz. Elkezdeni soha nem késő - csak kitartás kell hozzá.
Nagyon tetszett a cikked és szívből gratulálok neked és nagyon ügyes vagy! Ülj le! Csillagos 5-el!:-DD
Gratula és csak így tovább mindenben az életben!
Én is 1 perc futás - 1 perc sétával kezdtem. Meghaltam már 100 méter után emlékszem. Most meg már gond nélkül megy 4-5-6 km is :)
En kb egy honapja futok (es tornazom is) , de mindig csak a zsiregeto valtozatot (interval training) csinalom. Egy honap alatt lement 3 kilo. 5 perc alacsony intenzitas (kocogas) utan 1 percenkent alacsony-magas intenzitas 11 percig aztan ujra 5 perc kocogas. Eleg kimerito tud lenni 35-40 meteres szintkulonbseggel (hegyvideken lakom) De nem erzem hianyat annak, hogy nem futok le egyben 2000 metert mert az interval hatasosabb a hasi zsir ellen :) Ennek ellenere nagyon tisztelem azokat akik kilometereket futnak megallas nelkul, biztos gyorsabban fogynak mint en :) Gratulalok, hogy ilyen kitartoan csinalod! :)))
Ügyes vagy, gratulálok, és igazad is van. Tetszik a cikk. :)
Ezt most találtam ki, de nagyon igaz: fussunk, együnk, szeressük az életet együtt!
Ajánlom ezt a cikket azoknak, akik bizonytalanok saját képességeikben! Azoknak, akik szeretnének örömöt találni az életben káros hatások nélkül! Ajánlom a cikket mindenkinek, 0-200 évig! :-)
Ugrás a teljes írásra:
Mozduljunk meg együtt!
További ajánlott fórumok: