Mivel növelhetnék a spermiumot? (beszélgetés)
Ez egy inszemes fórum linkje,ott minden kérdésedre tudnak válaszolni,érdemes csatlakozni hozzájuk.
Fizetős esetben 40000 Ft/alkalom,+gyógyszer.
Államiban csak a gyógyszerkts, de az egyénfüggő.
Ica
Ez attól is függ,melyik intézményt választod,és milyen problémát találnak.
Mi Tapolcára jártunk a PRI-be,ott TB-támogatott minden eljárás,ráadásul nálam minden rendben volt,tehát nem kellett nagyon stumlálni.Pár ezerből megvolt a gyógyszerköltségem egy alkalomnál,mert csak Clostyt és tüszőrepesztő szurit kaptam.Sajna nem mindenki ilyen szerencsés.
Én is így voltam vele,ha lombikkal lehet,akkor legyen.Az eredmény a lényeg!:)
Remélem nektek is sikerül,vagy így,vagy úgy,kívánom,hogy így legyen!
Hát, én is valami ilyenben reménykedek...de max. ott a lombik.
:-)
Gratulálok! :-)
Sziasztok!
Átérzem,milyen nehéz most nektek,mi is 4 évig próbálkoztunk a férjemmel.Mi is a lombikra készültünk,de szerencsére nem volt rá szükség.Az én férjem eredménye is pocsék volt,6 inszemet csináltunk végig,fele esélytelen volt az erdmény miatt.Nekünk a Ferulant,cink és e-vitamin bioextra segített,pár napon belül megszületik a kislányunk,aki spontán fogant.
De jó neked/nektek!
Azért jó, hogy vannak ilyen + példák is!
Sziasztok!
Nálunk a férjemnek 6 millió volt az eredménye, évekig vártuk a csodát. Csak 3 év után mentünk lombikra, a második próbálkozás sikerült. Aztán eltelt néhány év, gondoltuk jó lenne még egy baba, 1 év sikertelenség után, felkerestük az andrológust, hogy a friss eredménnyel újból menjünk a Kaáli Intézetbe. Az eredmény nagy meglepetésünkre 69 millió lett. Doki szerint megnyugodott a férjem, hogy már van egy gyerekünk, és attól lett jó az eredménye. A vizsgálat után 1 hónapra terhes lettem, most vagyok a 35. héten.
Én a Dévai intézetből mentem át a BMC-be...
Anyagi okokbol is, illetve azért mert az akkori orvosom átment a cirisbe orvosigazgatónak...
Én olyat hallottam, hogy a győri Kaáliból átküldenek Pestre, ha nem Győr környéki vagy.
De mostmár mindegy is, marad a Róbert klinika.
Nagyon bízom benne, meg ki tudja, addig még nyaralni is megyünk. :-)))))
Köszönöm!
Hát, igen, mi jól egymásra találtunk. :-)
De akkor is lesz kistesó, az tuti!
Remélem, mindenkinek mielőbb sikerül!
Azt gondolom, ezt mindenki el tudja dönteni, kinek, mi, mit, ér meg.
Ha államiba mennénk, nem fogadnák el az eredményeimet, mert lejár az 1 év, és újra lapor műtét....semmi pénzért. Max egy császárt vállalok.:-)
+ a várakozásban a férjem havi gyógyszermennyisége 30-40 ezer Ft. Fél év alatt kb.200 000. Ha azt nézzük, ez is pénzkidobás, ha nem javul az eredménye.
Mi így láttuk jónak, mások máshogy.
Jaj, sajnálom.
Mennyi most a párod eredménye?
A pestibe ( Kaáli ) tudnánk menni, és ott mondták, mikor felhívtam őket.
A Forgácsba meg jöv. év márciust mondták.
A BMC-be meg már jártunk, mikor első gyermeket szerettünk volna, de nem volt vmi kedves hely. Bár ez 5 éve volt.
Na, mindegy, a dokim is ezt ajánlotta. Megbízom benne, azért is választottuk ezt.
Max. ha nem lesz bébi itt, akkor megyünk államiba.
Vidéken kevesebbet kell várni, de oda nem mehetek. Pl. asszem a győri kaáliból átírányítanának Pestre.( lakcím szerint nem oda tartozok )
Ja, és még azt mondták a Kaáliba, hogy menne gyorsabban, ha fizetem. :-)
+ a hölgy nem volt vmi kedves.
Úgyhogy remélem megtérül a "befektetés", és sikeres lesz a beülti.
Ja a második stimut halasztottuk egy hónappal mert magas volt a prolaktinom.
Viszont azt hallottam, hogy az a magánklinika elég kultúrált, eredményes de annyira nem, hogy megérjen ennyi pénzt ha ingyen is megkaphatod a kezelést.
Szia!
Én Kaáli-ba jártam és nem kellett várni! Ha megvan minden leleted akkor rugalmasan megy minden. Nekem csak a hiszteroszkópia hiányzott, megcsináltattam és indultunk is a stimuval. Kár kidobni az ablakon fél millát ha csak 1-2 hónapot kell várni. Nem hiszem hogy fél év a várólista...Bár én 2008-2009-ben jártam a Debreceni Kaáliba - pedig ott is rengetegen vannak mégis gyorsan ment minden.
A Róbert klinikát. Ezt ajánlotta az orvosom. Drága, de azért ki lehet gazdálkodni, nincs várólista, és 2-3 hét múlvára kaptam időpontot.
Ha megvan minden, akár a köv ciklusban megcsinálják a lombikot, vagy max 1 ciklust kell kihagyni.
A többi intézetben kb fél évet kellett volna várni, vagy még többet is. Addigra a műtéti eredményeimet nem fogadnák el.
Ica
Ica,
Melyik intézetet választottátok?
Nika,
Igen, ezzel az eredménnyel sajnos csak a lombikprogram segít (vagy az Isteni csoda...de az ritka) Egyébként ne félj ettől - nem nagy hókuszpókusz, ki lehet bírni. Ráadásul ahol Te élsz ott van megfelelő intézet is és nem kell utazgatnod. Nekem az utazgatás volt a legmacerásabb az egészben pedig csak Nyíregyről jártam át Debibe.
Egy adagot fagyasztottak vagy többet? Jó ha van több hiszen még lombikkal sem sikerülhet elsőre. Nekünk a második nekifutásra fogant meg a babánk.
Szia!
Igen, valóban ritka lehet vagy nem hallunk ilyen szép számokat hiszen ezek a férfiak 1-2-3 hónapon belül teherbe ejtik az asszonyt és nem járnak vizsgálatokra. Nekem két ismerősöm is van akiknek hereviszér műtét után lett ennyi a sp.száma és hamar meg is fogant a bébi. Viszont a férjemnek rosszabbodott utána...
Tudom, innen származnak a gyógyik!
De herevisszér esetén szedhet bármit, ha nincs 3-4 hónap alatt számottevő javulás, már nem is várható.( nálunk ez már nagy javulás volt, de még biztosan néznek katonákat, örülnénk ha javult volna )
Csak a műtét vagy a lombik lehet megoldás.
Hát, sztem a 80-100millió6ml spermaszám a mai férfiaknál már igen ritka.
Én nem is ismerek ilyet.
Pedig sok ismerősöm küzd terméketlenségi problémával, köztük mi is.
Nekünk kislányunk megfoganásakor a férjemnek 24millió/ml volt a spermaszáma.
Ő egy igazi Isteni csoda:
nekem PCOS-m van, férjemnél meg a fenti adatok.
Most viszont 5millió/ml a spermaszám :-(
És én sem állok jól :-(
Sziasztok!
Most találtam rátok, remélem nem baj, ha csatlakozom.
Az én férjemnek is rossz a spermaképe, és here-visszértágulata van. 7mill/ml volt, a mortilitás mozgás nem számottevő ( nem mérhető )
Majd Ferulant kapszula, L-karnitin, Tamoxifen.
3 hónap alatt 24mill/ml, mozgás 20%, mortil. 7%
A mort. és a mozgás nagyon rossz még, így az andrológus lombikot javasolt. De 4 hónapja próbálkozunk, mert én meg clostyt szedek, de sajnos mindig a bal petefészkemben van tüsző, ahol el vagyok záródva.:-(
Szóval amúgy is hatalmas esélyeink törpültek.
Most belátta a nőgyogyim, hogy itt az ideje a lombiknak.
2 hét múlvára kaptam időpontot, és lehet hogy 1-2 cikluson belül lehet egy-két pocaklakónk.:-)
De hogy legyen + példa is, 4,5 éve a lányom 2 év clostys kezelés után, a lombik előtti hónapban spontán összejött. :-)( a férjem eredménye akkor még jó volt )
Ja, és az andr. szerint a műtét csak 70%-os sikerű, 30%-on egyáltalán nem segít. Sőt, van akinek rosszabb lesz az eredménye. Ezért sem választottuk a műtétet.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan növelhetném a tejem mennyiségét a tejelválsztást serkentő teán és a homeopátiás szeren kívül?
- Hogyan tudnék megszabadulni a szorongástól? Hogyan növelhetném az önbizalmam?
- A spermiumok DNS állományának a töredezettsége is állhat a gyakori vetélés hátterében
- Nem találtak spermiumot (azoospermia?)
- Hogyan növelhetném meg az önbizalmamat?
- A virtuális memória túl kicsi.... Hogy növelhetném meg?