Mivel mossam a 22 hónapos (még nincs 2 éves) kislányom fejét ha korpás? (tudásbázis)
Az én kislányomnak még a szemöldöke is koszmós volt, olyan volt, mintha korpa lenne, ezzel egy időben mindenhol tele lett tejkiütéssel is. Igaz akkor még csak 3 hetes volt, így a patikai 100%-os napraforgó olajjal, majd később babaolajjal rendbe tudtam hozni.
Úgy csináltam, hogy minden nap a fürdés előtt 1/2 - 1 órával lekentem olajjal, kis sapit húztam rá, majd megomstam a haját, fürdés közben pedig törölközővel ledörzsöltem a felázott koszmót.
Sajna ez ilyen csúf, de ártalmatlan dolog.
Amúgy szerintem nem fenyőszaga van... :) dmben lehet venni, szerintem menj be, szagizd meg, aztán még mindig kijöhetsz, ha nem tetszik az illata... :)
Mi próbáltuk a Babe-tól a koszmó-ellenit, hát, szerintem nem volt hatása... Nem nagyon kísérleteztem, de végül elmúlt neki. :) Ez kiskori sajátosság. :)
Szia!
Nem lehet, hogy az koszmó, nem pedig korpa?
Az én lányomnak is volt, semmi sem használt. Viszont a gyerekem megtálta a hajmosást... Kb. 1 éve volt, azóta is mindig ordít... :(
Sajnos nagyon nehéz kimosni a hajból az olajat, bár én vesztemre paraffinolajjal próbáltam. Na, azt neee!!! Sőt, semmi olyat, amiben paraffinolaj (paraffinum liquidum) van. Legjobb lenne, ha az Alverde Baby Haut- und Badeöl terméket választanád. Nincs benne sem ásványi olaj, se mesterséges cucc. Bár a férjem szerint fenyőfa-szaga van, de én is azt használom testápolóként...
S hogy paraffinolajat miért ne? Ásványi eredetű, a kőolajfeldolgozás végén marad meg. Az ásványi olajok nem szívódnak fel, viszont mivel nem oldódnak vízben sem, a bőrön maradnak és vékony réteget képeznek. Eltömítik a pórusokat, nem hagyják levegőzni a bőrt, sokszor súlyosbítva ezzel az alapproblémát...:( Sokáig én se tudtam, de most már tapasztalom a különbséget...
Hát neki elég nagy haja van. Úgy is született.
Nem szoktam száritani a haját csak törölközővel megtörlöm. De ha megfázott a fejbőre akkor mit lehet tenni?
Szerintem bármilyen babasampon jó!
Nem is hallottam még ilyet, hogy korpásodjon egy ekkora gyerek haja! :S Nem lehetséges, hogy most ezekben a melegekben esetleg pancsolás után nem szárítottad meg neki a haját és megfázhatott a fejbőre?
További ajánlott fórumok:
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?
- A kislányom most ment első osztályba. 21 fős az osztálylétszám és az első nap padtárs nélkül maradt. Mi a teendő ilyenkor, mivel biztassam
- A 3 éves kislányomnak futószemölcsei vannak (5db). Mivel tüntethető el?
- Mivel "szórakoztassam" 2 éves kislányomat a kórházban?
- Fenistilen kívül mivel lehet még kenni a szúnyogcsípést? Hatalmasra dagadt a kislányom kezein, és lábain. 1, 5 éves.
- Kétéves kislányom összekente magát tintával, és nem tudom lemosni róla rendesen.Mivel próbáálkozzam?