Mivel kezeljem a lábujjam? (tudásbázis)
Jó, hogy írtál és jó, hogy meggyógyultál.
Azért a nép nevében :) még egyszer elismétlem (lehet olyan helyzet, hogy nincs antibiotikum, doki, viszont van víz, vatta és nejlonzacsi), hogy a dunszt kötés minden helyzetben elérhető, ha mondjuk hajlamosak vagytok a körömágyatoknál a bőrdarabkákat letépni, vagy a lábkörmötöknél ügyetlenül vágtok az ollóval. (Nem beszélve arról, hogy rendkívül fájdalmas és komoly gyulladást le lehetett vele húzni pár nap leforgása alatt. Ilyen volt a szőrtüszőgyulladásom. A térdemen azóta is ott a heg, a gyulladás ideje alatt olyan fájdalmaim voltak, mintha egy égő cigarettát nyomtak volna a térdembe.)
betadine es tetran.
de mibe nyírt bele pontosan? A bőrödet vágta meg? Vagy a körmödbe vágott bele,mert akkor simán beletörhetett a köröm oldalt,és az gyulladhatott be,volt már ilyenben részem,és azon csak sebész segített.
jav. szőrtüszőgyulladásra
Amúgy a dokik sem mindenhatók mint tudjuk, nekem a sebészeten belepiszkáltak a sebbe és a gyulladás így még sokkal rosszabb lett, a traumatológián meg belém döftek egy tetanuszt és ROSSZUL elmondták, hogy hogyan tegyek rá dunsztkötést.
Az ügyeleten végre egy jó doktornénihez kerültem, aki antibiotikumot adott és JÓL elmondta, hogy hogyan dunsztoljak. Elképesztő volt látni már egy nap után a javulás mértékét.
Én is tudok fertőtlenítőt, de az nem gyógyítja a gyulladást. Inkább orvoshoz kellene menni, ha lüktet.
Kitisztítani nincs mit,ha a pedikűrös belevágott vagy megsértett valamit.
Fertőtlenítővel is csak a sérülés után minél hamarabb kell, utána már nincs értelme.
Amúgy a pedikűrös mit szól az esethez? Én felhívtam volna. Még az is lehet, hogy ad valami tanácsot. (Ha meg marhaságokat beszél, akkor még inkább lecserélem.)
Én inkább elbicegnék a sebészetre minél előbb, mert jön a hétvége.
Addig nem kenegetném hagymával, mert a sebész előtt röstellném, hogy otthon kuruzsolgattam.
szerintem menj el az első patikába, mutasd meg és adnak rá gyulladáscsökkentő krémet vagy valami hasonlót ami segít
(ők mégiscsak jobban értenek hozzá)
További ajánlott fórumok:
- 3 éves kisfiam ekcémás.Tudnátok tanácsot adni mivel kezeljem?
- Porckopást mivel kezeljem?
- Varratszedés után mivel kezeljem a sebet?
- Gyakori piros torok !!!!!! antibiotikum helyett mivel kezeljem??
- Szoláriumban megégett a borom, mivel kezeljem, hogy ne fájjon ennyire?
- Ha ráharaptam a számra, mivel kezeljem?