Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mitől van az "öregszag"? fórum

Mitől van az "öregszag"? (beszélgetés)

22. Regin_a (válaszként erre: 9. - Fincsi5)
aug. 21. 22:30

Yutubén van egy amcsi csjszi, tökéletesen beszél magyarúl

Azt mondta, amikor idejött Mo-ra érezte hogy szagosak, nm büdös, vagyunk. Most idő után már nem érzi ezt

[link]

Valamelyik részében

aug. 21. 21:29
Szerintem, ha rendben van a higénia akkor nincs semmiféle 'öregszag...mindenki egyszer megöregszik amikor ilyet mondunk alaptalanul erre is kéne gondolni...
20. andilaci (válaszként erre: 7. - 6b12a4f57f)
júl. 30. 17:31
Valóban igy van.
19. fincsi5 (válaszként erre: 18. - Alinka01)
júl. 30. 17:18
És?
18. alinka01 (válaszként erre: 9. - Fincsi5)
júl. 29. 18:44
Aha... én meg voltam egy-két afrikai országban...és nemcsak a tengerparti hotelekben...
17. Myra
júl. 28. 11:08
74 éves vagyok és nincs "öregszagom" , nem gondoljátok , hogy egyszer ti is megöregedtek és ez ez megalázó ahogyan rólunk idősekről nyilatkoztok? Nektek hogy fog esni, majd idős korotokban?
16. Channa* (válaszként erre: 14. - 6b12a4f57f)
júl. 28. 10:56

Sok embernek áporodott szagú a lakása, és nem csak a szellőztetés hiánya miatt, hanem a több éves por, mosatlan ruhák, mosatlan bútorok, stb.

Sokan csodálkoznak azon, hogy én pl. a fürdőszoba csempét, hetente lemosom. Mert minek? Azért, mert ott is lerakodik minden és szaga lesz. A szekrényeket néhány havonta kipakolom és kívül belül lemosom, a ruhákat kimosom, kivasalom, hogy ne legyen állott szaga.

A konyhaszekrényeket gyakran törölgetem kívülről, de havonta a belsejét is kimosom és a tetejét is lemosom.

A falakat leporszívózom, stb., hogy sehol ne álljon a por, zsír és egyebek, amik szagokat csinálnak. Így is van egy szaga minden lakásnak a főzéssel, stb., nem kell még az a plusz, amit a nem tiszta eszközök csinálnak...

15. Channa* (válaszként erre: 13. - Enissa)
júl. 28. 10:46
Pisiszag: nem mossák elégszer a ruhájukat, pl. nadrágot felvesznek nagyon sokszor mosás nélkül. Persze, hogy piszaga lesz.
14. 6b12a4f57f (válaszként erre: 12. - Channa*)
júl. 28. 10:44
Én nem is tudom, milyen az öregszag, mert legfeljebb izzadságszagot, pisiszagot éreztem rajtuk. És a lakásukban azt éreztem, hogy nem szellőztetnek.
13. Enissa (válaszként erre: 9. - Fincsi5)
júl. 28. 10:41

Vannak vallások is, amelyek megkövetelik, hogy WC használat után megmossák magukat, még pisinél is.

Gyakran tapasztalni, hogy valakinek pisiszaga van, mert nem használ betétet és el-el cseppen a vizelete, legyen az nő, vagy férfi. És ez fiataloknál is megáll. :/

júl. 28. 10:32

Azt olvastam, hogy ez egy biológiai folyamat.

És azt gondolom, hogy nem kell feltétlenül öregszagúnak lennie senkinek, ha a saját és környezete higiéniája rendben van.

Fiatalon sem kellene büdösnek lennie senkinek, de sokan azok, öregszag nélkül is.

Engem pl. nagyon zavar, a a korpás+zsíros haj szag, ami rengeteg fiatalnak is van.

Valamint az állott ruhaszag is zavar. Nagyon sokan ősszel csak előveszik a nem elégszer vagy sosem tisztított szekrényeikből a sosem mosott kabátjukat, aminek rosszabb a szaga, mint az öregszag. Rengetegszer le kell szállnom tömegközlekedési eszközről a szagok miatt.

És eszembe jutott az edzőscipős szag is, amiken simán átjön a lábszag is, de sosem mossák a cipőt, így keveredik a kívülről összeszedett szagokkal és elég penetráns szagot bocsátanak ki a bőrpárolgással.

3 70 feletti nénikém van, és egyiknek sincs öregszaga, ahogy a lakásuknak sem. Rendszeres takarítással/tisztálkodással, ez a szag nem érződik, de ha valaki évekig nem mossa ki a szekrényét, nem tisztítja le a bútorait, nem mossa át a ruháit, akkor simán öregszag van fiatal korban is.

11. timycat (válaszként erre: 10. - Csemár)
júl. 28. 10:01
Ez is igaz, egy időben sok banánt ettem, napi 2-3-t,pár hét után éreztem a banán szagot a bőrömön 😂
10. csemár (válaszként erre: 8. - Timycat)
júl. 28. 09:03
Sok múlik a táplálkozási szokásainkon is, és itt nem kell okvetlenül a fokhagymára gondolni.
9. fincsi5 (válaszként erre: 8. - Timycat)
júl. 28. 09:01

Sokáig egy nigériai doki barátunk volt, de annyira, hogy beszélgettünk a "szagunkról" is. Ő azt mondta; nekünk ti kifejezetten büdösek vagytok.

Amúgy a héten láttam egy videót, miszerint a színes bőrű emberek sokkal többet zuhanyoznak a melegben, mint a fehérek.

júl. 28. 08:56

Az ember "szaga" változik, életkornak, hormon szintnek, esetleges betegségeknek hatására. Biológia, mint az állatvilágban, egyszerűen hajlamosak az emberek elfelejteni, hogy bizony állatok vagyunk mi is, változik a szagunk, pl pusztán attól is, hogy épp termékenyek vagyunk vagy sem.

A higiénia hiánya az más, az bármely életkorban bűzhöz vezet.

júl. 28. 08:01
Higiénia hiánya.
júl. 28. 07:40

A szekrényekben az évek során sok minden gyűlik össze. De egy idő múlva már nincs szükség rájuk, ezért mozgatva, átpakolva, tisztogatva sincsenek.

Ennek pedig egy idő után lesz egy szaga...

Meg persze Perzsacica hozzászólása is igaz!

júl. 27. 23:30
Volt egy idős, de egyáltalán nem ősöreg tanár ismerősünk. Naponta járt edzőterembe, kemény gyakorlatokat végzett. Nagyon fitt volt. De a lakásában én is éreztem az öregszagot. Arra gondoltam, talán a ruhák, az ágynemű áporodott.
4. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 27. 23:00
Ahogy Perzsacica írja. 80+-san már gondoskodásra szorulnak. Ha a gyermek nem ér rá heti 2-3 alkalommal segíteni a mindennapi életüket, akkor gondozónőt, segítőt kell számukra biztosítani.
júl. 27. 22:46

Akik együtt élnek fiatalabb családtagokkal ott ez nincs, vagy csak minimális.

Elhanyagolt időseknél pedig szinte mindig van. /Magától nem fürdik minden nap, nincs , aki noszogtassa és nincs , aki segítsen/.

A ruházatot nem cserélik minden nap, hiszen "csak bent voltam, nem csináltam semmit". A kisnyugdíjból nem is telik magasabb vízdíjra és mosószerre. A fiatalabb családtagok pedig elvannak a saját kis dolgaikkal és csak a kritika jön, hogy kicsit szagos a mama vagy a papa.

Azt a heti félórát, amíg meglátogatják csak a kritizálásra fordítják.

Ha valaki kikíséri az idős embert tusolni, segít neki és tiszta ruhát ad rá, az nem büdös. Nem kell hozzá elvinni otthonról a Givenchy parfümöt, elég a szappan, kis hónalj dezodor. Ha a heti használt ruháját valaki kimossa, kiteregeti és amíg a mosógép forog addig kitakarít, szellőztet az nem büdös.

Gyakori mindkét nemnél a vizelettartási nehézség, sokat segítenek a hozzátartozók ha visznek ilyenkor betétet, vagy felíratják a megfelelő pelenkát.

Az idős ember nem fogja ezt kérni a fiatal rokontól, hiszen szegény milyen fáradt, mindig rohan. De saját magától már sok mindenre képtelen és sajnos nem szokták észrevenni. Az , hogy de hát járóképes, az csak felszín , inog, szédül, bizonytalan.

Tehát: több figyelem, több segítség!

Sok idős emberrel találkoztam korábbi munkám során, családban is voltak segítségre szorulók, tudom, hogy senkinek sem könnyű.

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 27. 21:14
Írd be a keresőbe hogy öregszag. Pontos magyarázatot kapsz rá.
júl. 27. 20:55
Elnézést, nem találtam jobb szót rá. Senkit megbántani nem szeretnék. Szüleim 80+ évesek és kb 1 éve érzem a lakásukban és rajtuk ezt a megfoghatatlan szagot. Ez mitől van?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook