Mitől barna a kenyér és honnan tudjuk, hogy az tényleg egészséges? (tudásbázis)
Ez mit jelent?:)))
jilkkel
Minden piskótát azzal csináltunk, de manapság is azzal készítik a piskótát /jilkkel / én mint hozzáértő ránézek egy piskótárta azonnal látom hogy mivel készítették.
A cukorfesték csak barna színű volt akövetkező képpen készítettük ....feltettük a cukrot karamelizálni...majd szabályosan odaégettük akkor öntöttünk hozzá vizet amitől füstölt mint állat , majd amikor az egész lecsillapodott akkor főztük mint egy szirupot vagy negyed óráig-félóráig.
Amikor kihült akkor olyan volt mint egy méz csak erősen barna volt......na ezt csorgattuk a piskótába...ettől lett barna színe és íze....))
mi főztünk cukorfestéket....
ezt jilkkel készült piskótába nyugodtan lehetett tenni, nem húzta le...
én meg dolgoztam cukrászatban.....
lehet hogy tesznek bele kakaót , de hidd el hogy nem sokat....
nem, annyi nem volt
szóval akkor ez a gond:)
köszi
nem kakaóval szinezik...
ahogy a barna piskótát sem azzal csinálják...
kétszeresére kelesztem majd 15-16 darab gombócot készítek belőle és légkeveréses sütőben előmelegítés nélkül 190 fokon sütöm, elektromosban 200 fokon előmelegítve, gázban 160 fok előmelegítve
15 perc
szóval a zsömle
a lisztet megszitálom és hozzáadom az élesztőt, majd összekeverem. Hozzáadom a cukrot vajat tejet/vizet, tojást, cukrot a mazsolát és a robotgép dagasztólapátjával 5 perc alatt lágy tésztát készítek
zsömle, ez nekem most pihen, remélem jó lesz, leírom ennek is a receptjét
450 g fehér liszt
15 g sz. élesztő
60g cukor
250 ml langyos tej vagy víz
175g vaj megolvasztva majd lehűtve
2 tojás
1/4 tk só
1 citrom héja
1 csésze mazsola ( én 1 marékkal tettem
és most jut eszembe, h. én a tésztámból kihagytam a tojást,uh. most rohanok és belekeverem, a részleteket utána :))))))))))))))))))))
További ajánlott fórumok:
- Tényleg sokba kerül az egészséges táplálkozás?
- Mi számít ténylegesen egészséges táplálkozásnak?
- Honnan tájékozódsz az egészséges táplálkozásról (ill. a helyes fogyókúrázásról)?
- Mit jelent a graham liszt és a tönkölybúza liszt? És tényleg egészségesebb?
- Tényleg egészséges az "egészséges életmód?"
- Szerintetek melyik az egészségesebb? A graham lisztből vagy a teljes kiörlésű lisztből készült kenyér?