Mit lehet vásárolni egy nap 500 Ft-ból, hogy az 2 étkezésre elég legyen? (beszélgetés)
paradicsomleves mégolcsobb ahogy én csinálom
olaj, beledobom a tésztát, átpirítom, leveszem a tűzről bele a paradicsompüré, viz és felforr és kész
8 dkg szeletelt csomagolt pick szalámi közel hatszáz forint
a koliban vacsira főt kaja is van néha, és lehet hogy kétfajta reggeli is van, érdeklőd meg
és persze menj el a boltba nézelődni az árakat főleg
a jó az egészben az hogy szerintem ha te vásárolsz és az mégse testzik simán bejelentheted hogy te holnaptól kérsz vacsit a koliba
Végiggondolva: ügyesen megválogatva két változatos étkezés is kihozható napi 500 Ft-ból.
A helyzetünket ismerve biztos, hogy sok családnak nem jut ennyi.
Sziasztok!
Van vízforralóm, nem kell vennem. :))
Én egykor ezt olcsón vettem külföldön és már 5 éve szolgál. Ecetes vizet öntök bele néha, úgy kapcsolom be. 2 perc alatt gyönyörű tiszta lesz.
Hűtő van, fagyó dehogy! Nem szálloda. :)
Szerintem ezekhez a szendvicsekhez jöhet még egy-egy paradicsom vagy paprika, esetleg saláta (az levelenként sokáig kitart).
Sőt, akár egy-egy müzliszelet vagy olcsóbb csoki, túró rudi is beleférhet időnként.
A tejet is említették, vagy csinálhatsz teát.
A májkrémen kívül konzervhalat - ha szereted - is lehet enni, az sem túl drága és laktató.
Ha főzni nincs is időd/kedved, azért pl. egy-két tojást fel lehet dobni főni, az megint nem kerül sokba és kiadós. A virslivel hasonló a helyzet.
Kimaradtak még a sajtok is, akár a kockasajt.
Én még hozzádobnék naponta egy-egy darab valamilyen gyümölcsöt is az egészség kedvéért.
Kukoricadarat- abbol lehet polentat fozni es paradicsomszoszt.
Hirtelen ez jutott eszembe :S
A zacskós, olcsó leveseket messzire kerülném! Több bennük a tartósító, mérgező anyag, mint a tápérték! :(
Akkor már inkább konzerv.
A vízforraló nagyon jó ötlet; sok időt meg lehet vele takarítani. Csak ne ócsót vegyél, mert az hosszú távon drágább.
Koliban mélyhűtő???? El vagy tévedve...
Rendes hűtő is jó messze. Nem biztos, hogy meg is találja, amit beletett.
Majd kiderül, mi a jobb megoldás, szerencsére lehet változtatni bármikor.
pl vitalis....(dr. oetker)
nem konkrétan a gyerek változatokra gondolok, pl: nesquik golyók, de ha azt szereted , az sem rossz
Kemény fizikai edzésekhez a tejes müzli kicsit gyenge energiaforrás szerintem.
Mi az a "hörcsöglecsó" ? :))
Lássuk csak akkor, miből válogathatok, ez már szép lista:
- kifli,
- zsömi
- joghurt
- kínai leves
- párizsi
- kenőmájas
- májkrém
- vaj
- olcsó levesek
- konzervek
Nem is rossz. Köszönöm szépen a segítséget, mindenkinek kellemes hétvégét és pihenést kívánok!
Bár van konyha, de kétlem, hogy időm lesz főzögetni.
Akkor jól gondolkodtam, a többség megerősített benne.
Köszönöm!
Ismerem a kínai lötyi levest, vesztemre még szeretem is. :) 100 ft és írtó laktató, mert tésztás.
Tehát napi 3-400 Ft?
Az havi: 20x350=7000 vagy 30x350=10500
Én a helyedben vennék vajat, tojást, tejet és néhány naponta valamennyi felvágottat. Nem minden nap vásárolnék és én készíteném el a szendvicsemet.
Én béna evő vagyok, így simán el vagyok kiflivel és tejeskávéval is napokat.
Túlélőkaják /ha kevés pénzből enni kell valamit/:
Spar-os rúd kenőmájas 200 ft, és fél kilós asszem. Alkalomadtán kínai zacskós tésztás leves. (kb.60-80ft attól függ hol veszed.)
Az olcsó párizsi 700-800 ft kg-ja. Abból 20 deka ugye 150 ft. Baromfi virsli.
Aztán ugye ehetsz reggelire vajas mézes kenyeret, a margarin van 200-400-ig, meg a méz is kitesz kétheti reggelit úgyis. Ha szerzel egy kenyérpirítót, akkor isteni pirítós, teával, vagy tejjel. Stb. stb.
olcsó a paradicsom és a paprika
99 ill 79
főzzél lecsót
További ajánlott fórumok:
- Ti mikor kezdtek karácsonyi lázban égni illetve elkezdeni vásárolni?
- Szeretsz turkálóban vásárolni?
- Kevés pénzből olcsón vásárolni, finomakat főzni!
- Mini Yorkit szeretnék vásárolni
- Babakocsi vásárlás!Milyen baba kocsit érdemes vásárolni, márka, fajta, milyen funkciói legyenek?
- Yorkshire terriert szeretnénk vásárolni, lehetőleg világos színűt, hogy tudom kiszűrni, hogy biztosan világos színű legyen nagy korában?