Mit lehet tenni? Hogy segíthetnék? Vagy jobb ha nem foglalkozom vele? (beszélgetés)
De ha magának okozza, akkor se okés...
Kellene valamit lépni. Egy pszichológus? A suliban is van,nem?
Szerintem a hata mogott ne lepj, foleg, hogy ilyen settenkedoen probalsz eljarni. Ez neki konnyen a(z egyetlen?) bizalmasa arulasakent johet le.
Elobb probalj vele beszelni! Magara artalmas is lehet (ami a rossz korulmenyek szulemenye).
Örülök, hogy nem hagyod annyiban!
Jelezni kell a suliban!
Ha nem fejezik be (és Budapesti a sztori), akkor szívesen segítek beszélni a bántalmazó osztálytársakkal.
Köszőnöm szépen a válaszokat! Mielőtt az osztályfőnökhöz fordulok(aki egyébként egy angyal) mindenképp szeretnék valami utaló dolgot hallani/látni. Beszélek majd a fiúval,csak hogy tudja ott vagyok ha gáz van. Annyi bizonyos hogy megbízik bennem mert másnak azt mondja pl megfáztam, nekem elmondja hogy képtelen bejönni mert egy romhalmaz mind lelkileg mind testileg.
Köszönöm a válaszokat mégyegyszer és biztos nem hagyom annyiban. Már nem bírja szegény sokáig!!
Szia!
Gondolom osztálytársad,ugye? Semmi esetre se hagyd annyiban. Az osztályfőnöknek jelezd... Ha senki nem szól, csak rosszabb lesz...Cselekedni kell!
Mondjuk lehet hülyeséget írtam, mert azt nem is írtad, hogy jársz e suliba, bocsi.
Beszélj a fiúval, ne faggasd, csak valahogy érd el azt kezdetnek , hogy elmondja neked és tudjon arról, hogy rád/ràtok számíthat.
Egy jó barátommal kapcsolatban már régóta volt egy rossz sejtésem majd azt gondoltam csak bebeszélem csak véletlen! Nem rég egy barátnőm odajött hozzám hogy beszélnünk kell és elmondta hogy neki is ez a sejtése. Ezzel már úgy érzem biztos.
Ez a sejtés az hogy egy közös barátunkat ( 16 éves fiú) vernek otthon. A fiúnak mindig van valami sérülése. Hol megrepedt a bordája, hol a kezével van gáz.Meghúzta vállát, vagy a lába fáj mert elesett. Egyfolytában sapka van rajta, az indoka rá mert biztonságot ad. Így a maszkos időszakban mindig az rajta van a maszk, de nem a vírus miatt mert akkor helyesen hordaná. Kendőt hord a nyakán és mindig 3 pulcsi van rajta. Tudni kell róla még hogy az anyukája alkoholista, nem is szeret hazajárni.Egyszer láttam rajta valami gáz van és megkérdeztem minden oké-e. Nagyon meglepődött és helyeselt hogy persze. Rákérdeztem hogy a családjában van-e gond. Azóta kerül, választ nem kaptam.
Minden jel arra mutat a sejtésünk igaz. Nem tudom mit kéne tennem. Valahogy tudnék neki segíteni vagy majd ő elintézi?
További ajánlott fórumok:
- Lehet jó szülő az az apa aki elhagyta első szülőtt gyerekét, nem foglalkozott vele évekig?! Akár az elsőszülőttnél, akár másik gyerekénél?!
- Hogy lehet helyesen kezelni és átvészelni azt, hogy mások kíváncsiskodnak, azzal foglalkoznak, hogy mikor mit csinálok?
- Barátnőmnek abszolút nincs önbizalma! Tudnátok olyan könyveket ajánlani, ami ezzel a témával foglalkozik, és esetleg segíthetne neki?
- Érdemes belevágni kutyatenyésztésbe, meg lehet belőle élni? Imádom a boxereket, és velük szeretnék foglalkozni.
- Meg lehet fogni az újszülött hörcsögöket vagy utána már nem foglalkozik velük az anyja?
- Ha valakinek van valami elmezavara, betegsége és nem kezelték, nem foglalkoztak vele, akkor felnőtt korban lehet kezdeni vele valamit?