Mit csináljak a szomszéd kutyájával, aki a drótkerítésen is átmászik? (tudásbázis)
Nagyon bosszantó dolgot tudnak művelni a szomszédok kutyái. De ennek a dolognak a végére lehet és kell is járni. Én a helyetekben beszélnék a szomszéddal, hogy tartsa rendben az állatát amennyiben nem akkor szabálysértési eljárást indítanék ellene. A polgármesteri hivatalban kell megtenni, ez birtokháborításnak számít. A jegyző az ügy kivizsgálása után kötelezni fogja a gazdit a szükséges intézkedések megtételére.
Tudom nem szívesen tesz ilyet az ember, de ha még kár is ér, akkor én bizony megtenném.
Ha , ennyi kart tett nalatok ez a kutya ! ? Akkor fel kell jelenteni a tulajdonost es megfizettetni vele a karokat !
(esetleg jol elverni a kutyat , karokozas közben es akkor talan otthon marad ?)
Nekem sem az a problémám hogy átjön, csak hogy szétrágta a nagy kutyakosarat, szétrágta a napozóágy huzatát, szivacsait, minden szemetet a bejárati ajtóhoz hoz, szétrágja a virágos kertben elhelyezett műanyag virágtartókat, szétrágta a sörű nyelét, szétrágta a locsolócsövet, locsoló rózsát, mély lukakat ás az udvarban és had ne soroljam hogy milyen károkat csinál még ez a szuka.
Ez már valószínű téged is bosszantana.
Engem, nem zavar, pláne ha nem "Emberevö",és a Szomszédommal nagyon jóban vagyunk.:)
Csak a drótkerítésed nem kéne tönkre tennie.
Ezt azért megbeszélném a Szomszéddal.
Nekünk is van kettö, igaz ök nem mennek át sehova
Bocsánat nincs hosszú ö,ü betüm néha.
Okos ötlet: Köszönöm.
A szembe szomszédunknál is van 4 németjuhász, és amikor megláttam azt hogy szinte a másfél méteres kerítést milyen könnyedén átugorja, ki be mászkál rajta, akkor elképedtem. És ezt mind helyből megteszi.
De nem szeretnék ebből veszekedést.
Nem tudom mi lehetne a megoldás.
A kérdést indító ezt írta az első hozzászólásában:
"Akár hányszor átjön visszarakom, de nem ér semmit. Itt eszik alszik, a gazdája pedig nem foglalkozik vele."
Szerintem ilyen helyzetben igenis dönthet a szomszéd, akihez átjár a kutyus, ha előtte már többször is beszélt a szomszédjával. Valakinek meg kell oldanija a helyzetet.
az azért durva lenne, ha a szomszéd kutyáját elvinné a menhelyre...
nem tenne túl jót a szomszédi viszonynak sem szerintem.
hát, ha ez a helyzet, szerintem bármilyen kerítést is építetek, a kutya meg fogja találni a módot, hogy átmenjen hozzátok.
nyilván nálatok jól érzi magát, mert tud játszani a ti kutyáitokkal, még talán enni is kap, stb.
szomorú, hogy vannak olyanok, akik nem törődnek a saját állataikkal. (pedig a kutyák általában nagyon ragaszkodóak, szóval biztos nagy baj van ott a gazdival, ha a kutyája otthagyja)
hát, úgy néz ki lett egy kutyád:))
egyébként meg csak az lenne a járható út, hogy beszélsz a gazdájával, vagy magasabb kerítést építetek. (de valószínű a kutya sokkal jobban érzi magát nálatok, valami gond lehet ott a gazdájával)
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak? A szomszédom a sírba tesz!
- Mit csinájak a szomszéd kutyájával, ha megállás nélkül, egész nap, monoton hangon ugat?
- Mit csináljak, rájöttem, hogy a szomszéd kislány, lop?
- A szomszéd hangosan hallgatja a zenét, már hányingert és fejfájást kapok, mit csináljak?