Mire figyeljek oda, ha ki szeretném úgymond deríteni, hogy többet érez-e már irántam egy srác? (beszélgetős fórum)
Egyáltalán nem veszem kötekedésnek.:)
Nemes egyszerűséggel elkönyvelem: én (nagyjából) ismerem és elismerem azokat a dolgokat, amiket a testbeszéd témájában feltártak eddig, te pedig nem. Ennyi.
Keresztbe tett kar témához:
Volt egy pasi akihez nagyon-nagyon vonzódtam.
Mikor odakerült a sor, hogy valami történik köztünk, önkéntelenül keresztbe tettem magam előtt a kezem, pedig a nyakába ugrottam volna legszívesebben. Persze miután megcsókolt leerestettem:)
De egyszerűen annyira zavarban voltam. Gondolom emiatt önkéntelenül védtem magam, vagyis szerintem ha zavarban vagy is előjöhet.
Nem akarok kötekedő lenni, de pl egyik nap jártam így:
Álltam valakivel szemben aki szimpatikus számomra, beszélgettünk egymással. De ugyancsak nem volt zsebem, és keresztbe tettem a kezeimet emiatt. Pedig kedvelem őt, jól éreztem magam a beszélgetés közben. Nem akartam elzárkózni előle.
Az utolsó mondatoddal nagyon egyetértek. Az alapvető erkölcsi normák közé tartozik.
Kár, hogy kevesen rendelkeznek vele. Ezt a csak az ezen a portálon felmerülő problémákat látva állítom.
www.lelkititkaink.hu/testbeszed_parkapcsolat.html
Érdekes ez is.
bár rájöttem arra hiába tetszem valakinek ha az adott személy foglalt,vagy Én attól még nem lesz köztünk semmi.
Pedig nyugodtan hihetsz. Legalább annyira bombabiztos a testbeszéd elemzése, mint a grafológia. (Mindkettő összetetten bonyolult tudomány.)
A monitor előtt ülve egy-egy problémán agyalva én is gyakran keresztbe teszem a karom, így támaszkodok az asztalra, vagy hátradőlök a széken, s úgy töröm a fejemet a megoldáson. Ez analóg azzal a példával, amit te írtál, de ezeknek semmi köze a testbeszédhez. Az ugyanis valamilyen kontaktusban lévő személyekre vonatkozik.
rebekr:
Pontosan ettől nem egyszerű a testbeszéd: egyetlen gesztus alapján nem lehet biztosan jól ítélni. A kérdésedre: pl. árulkodó jel lehet az arckifejezés. A zavar kiül az arcra, de a közöny is.
És azzal vajon mit akarhat elérni ha úgy tesz mint aki meg akar csókolni, de mégsem teszi? Odahajol hozzám, közelít, a szemembe néz, de mégsem teszi. Én már a közelítésétől is zavarba jövök és vagy elhúzódom, vagy odébb lépek.
Vagy sokszor megfogdossa és megsimogatja a kezem.
Szerintem nem érdemes foglalkozni vele.
Egyébként a nők megérzései, megfigyelései elég jók, nonverbális kommunikációból sok minden levehető. Amúgy meg a szemén látszik, mit akar.
Pedig a radarod tuti, hogy nem rendeltetésszerűen működik. Hogyan is tudna, ha a saját állításod szerint "nehezen megközelíthető, jéghercegnő típus vagy". Ez jócskán blokkolhatja a "radart".
Amúgy meg mi a fenét akarsz egy nem szingli pasitól? Belekavarni mások életébe? Biztos, hogy minden rendben van veled?
Sztem meg igen.Vannak egészen egyértelmű és egyszerű dolgok,amiket le lehet olvasni,ha odafigyelünk a másikra.Tulajdonképp az aktív figyelést kell megtanulni.
Nem azt mondtam,h profi gondolatolvasó lesz?Ugy eérted?
Hazudni sokkal könnyebb.
Fiatal vagy,lehet lesz pár csalódásod,mint mindenkinek.Nem kellenek évek megtanulni,figyeld a környezetedben az embereket.
További ajánlott fórumok:
- Kezdő csivava gazdi vagyok, mikre figyeljek?
- Valószínűleg 3 hetes terhes vagyok:) Mire figyeljek oda nagyon, hogy biztosan megmaradjon?
- Kontaktlencsére váltanék. Mire figyeljek?
- Óvodás lesz a gyerek...mire figyeljek?
- Pajzsmirigy műtét utáni tünetek mire figyeljek?
- 22 évesen határon van a cukrom. (5, 8) Mire figyeljek a táplálkozás terén?