Mire emlékszel az 5 éves korod előtti időkből? (beszélgetés)
Nagyjából öt éves koromtól..a dadus néni combja, a kacaja, és amit adott,a nagyszelet lukas sajt mégnagyobb kenyéren...
már akkor is haspók voltam..
...ma már? arra sem emlékszem, mit hová tettem egy órája..
Arra, hogy apukám almát akart adni nekem, de nem akartam megenni. Aztán ő győzött, szerencsére. S ugyanez volt a fügével is.
Rajzolásnál nem láttam a sárga színt a fehér papíron. (Már akkor rossz volt a szemem, de csak az oviban jöttek rá.)
Nagyon sok emlékem van.
A szüleim szobájában volt egy nagy szőnyeg, aminek a rojtjait szerettem fésülgetni.
Az óvoda udvarán elástam egy kis játék télapót, amit később hiába kerestünk, eltűnt örökre. :)
Az anyukám gyakran adott rám fehér harisnyanadrágot, de nem tudtam rá vigyázni, a térdemnél gyakran kiszakadt vagy füves, piszkos lett.
A legtöbb hülyeséget az óvodában tanultam a többiektől. :)
Apám nagy kezére, mikor kézen fogva mentünk reggelente az oviba. Az esti mesékre a nagy páros ágyban, ahol elalvás előtt még ugrálhattunk a tesóimmal.
A hintára az óriási eperfán. A meggyfára amiről szerettem fejjel lefelé lógni.:)
A kis nyújtófámra amivel segítettem anyának a tésztát nyújtani.
A keményített frissen vasalt ágyneműre.
Haza szöktem oviból, mert meglöktek a sorban. 4 éves voltam kb. Emlékszem, a kis piros rakott szoknyám volt rajtam.
Jött az óvónő a lakásunkra, ami az ovival szemben volt, hogy menjek vissza :)
Meg a lakás elrendezésére, az ágyam helyére.
Ja német nyelvi táborra 4 évesen, annak 1/3-ra.
3. szüli napomra végig mert végül este tízkor lett megtartva, ...
4 évesen amikor hajnali kettőkor apám kint volt a nagybani piacon és autóztam a nagy szoba szönyegen matchboxal, vagy amikor 1:24-es BBuragot kaptunk 4 éves koromba karácsonyra, ... Jaguár E-Type és közép-szürke volt, csak 7 évesen néztem meg mi a típusa - amikor bátyám összetörte, de előtte jó volt, hogy ajtaja és motorház és nyitható volt, és elég nagy volt.
Érdes többi autóét számon tartottam, pedig több mint félszáz volt.
Pont ~5 éves koromtól folyaamtos az emlékezetem, de a biliztetéstől már van emlékem például 1 éves korom körülről - még úgy-e nem tudtam beszélni -
Arra érdekes csak anyám emlékszik, hogy az első kimondott szó amit hallottak tőle a "kék" volt.
Viszont én emlékszem, hogy a beszéd kezdeti szakaszában a forma és szín hogyan volt elkülönülve. Meg tér és forma látás szakaszaira emlékszem végig 12 éves koromig tisztán, részben még a befejező szakaszra is elkülönítve.
Persze emberekre és arcokra, helyzetekre.
Pont öt éves korom óta biztosan folyamatos az emlékeztem, de számtalan dologra emlékszem azelőttről is.
Teljes napokra, miről mit gondoltam, "napirendre" és még pároldalon keresztül sorolhatnám még általánosságokban is.
További ajánlott fórumok:
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Gumizós játék a régi időkből
- Linkelj be egy retro cuccot, amire szívesen emlékszel
- Milyen emlékeid vannak kicsi gyermekkorodból, amire szinte hihetetlen, mégis emlékszel?
- Mi az első gyerekkori emléked? És a legelső álom amire emlékszel?
- Csukamájolaj, emlékszel még rá?