Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Szia!
Írtam,hogy nem hivatalos a dátum.
😏
Sziasztok
Oly sok mindent lehet itt olvasni
Több helyen azt vettem ki a sorok közül hogy Gyest is emelik jövőre?
Köszönöm elöre a valaszt🌷
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert nem tudom, hogy mit csináljak.
Röviden a történetünk.
2022 decemberében elvették a gyodot, mert a szakértő szerint a 10 éves diabosom önellátó. Nem hagytam annyiban bíróságra vittem az ügyet, ahol kirendeltek egy igazságügyi orvos szakértőt. Ő meg is állapította, hogy 2024 decemberéig jogosultak vagyunk. Az ügyintéző folyamatosan fellebbezett, így elhúzódott 6 hónapig az egész ügy. Olyan szinten van velem, ha meglát még vissza se köszön... Na most ugye december 31-ig van megállapítva, hogy kapom, de nem kaptam semmi papírt, hogy felülvizsgálják, vagy bármi. Szerintetek ilyenkor mi a teendő? Be kellene mennem a hivatalba jelezni? Vagy ha kiküldik az összeget és felveszem, akkor még jogtalan lesz? Vagy mi van ilyenkor? Hátha valaki tapasztaltabb. Köszönöm ha elolvastad.
Az a gond hogy nem egyről írunk. Persze 6 hónapoit várni kell új beadáshoz.
DE:
nem 6 hónapra vonják meg hanem véglegesen..ezt írtam, NINCS olyan hogy 6 hónapra vonják meg.
Tehát megint feleslegesen kötözködsz, mert kb ua. a jogszabályt idézted be..
ráadásul a kérdéshez amit betett, semmi köze annak amit beraktál, nem az volt a téma, hogy mennyi idő után lehet újra kérni, hanem azt írta, hogy 6 hónapra vonják meg..na olyan nincs..
De van. Látod, megint nem a jogszabályból tájékozódsz, hanem a netről...
Szt. 39/B. § (6): a döntés véglegessé válásától számított hat hónapon belül nem állapítható meg a gyermekek otthongondozási díjára való jogosultság, ha a gyermekek otthongondozási díjára való jogosultság a (2) bekezdés g) pontja alapján került megszüntetésre.
(2) bekezdés g): az ápolást, gondozást végző szülő a gyermekek otthongondozási díjára való jogosultság feltételeinek felülvizsgálatára irányuló,eljárást akadályozza.
Olyan nincs hogy fél évre vonják meg.
a hivatalos:
Mikor szűnik meg az ellátásra való jogosultság?
A gyermekek otthongondozási díjára való jogosultságot meg kell szüntetni, ha
- az otthon gondozott gyermek már nem tekinthető önellátásra képtelennek,
- az ápolást, gondozást végző szülő a kötelezettségét nem teljesíti,
- az otthon gondozott gyermek meghal,
- az ápolást, gondozást végző szülő vagy az otthon gondozott gyermek tartózkodási joga megszűnt vagy tartózkodási jogának gyakorlásával felhagyott,
- valamelyik jogosultságot kizáró körülmény következik be
- azt az ápolást, gondozást végző szülő kérte, vagy
- az ápolást, gondozást végző szülő a gyermekek otthongondozási díjára való jogosultság feltételeinek felülvizsgálatára irányuló eljárást akadályozza.
Sziasztok óvodás korú gyermeknek gyod- öt mikor szokták meg vonni és fél évre meg szüntetni?
Ilyen ha nem adod le időbe gyodos papírt családi gyes e tartós igazolás attól nem szűnik meg nem?
Sziasztok!
A december havi GYOD-ot a Kormányhivatal 2024.12.20.án utalja. Folyószámlán aznap jóváíródik, postai úton 5 munkanap a kézbesítés.
Győr-Moson-Sopron
Szia!
Úgy mondták,hogy 18.-án utalnak ápolásit,posta 20.-án kézbesít de ez még nem hivatalos.
( Baranya megye)
Sziasztok!
Ha minden igaz dec.17-e és 20-a között utalnak és a postás 20-án hordja a GYOD-ot Bpesten.
Net etikett:
"ha kizárólag nagybetűvel írsz,. az kiabálásnak minősül"
Nem, a decemberit utalják előbb
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?