Milyen ülést vegyek a kisfiamnak, aki 7 hónapos 78 cm, még nem tud ülni, viszont a hordozó utolsó pántja már a hónaljánál lóg? (tudásbázis)
Ezt is elhiszem, meg a Ferrari boltos állítását is..:) Lehet, másik típusról beszélünk!
Nekünk tökéletesen bevállt mindkét ülésünk, de ha mindenkinek ugyanaz lenne jó, nem lenne ennyi gyártó se, szegények még éhen vesznének..:)
a biztonsági teszteknek azért nézzetek utána,nem mindegy.ne legyen rá szükség,de...
a 0-36 ost és egyéb tág kategóriás üléseket maguk a szakemberek sem nagyon ajánlják,egyféle kompromisszum,egyik korosztálynak sem az igazi,lehetetlen lenne kivitelezni.
a fisher price pedig sehol sincs a jobbakhoz képest,autósülés-fronton nagyon gyenge dolgot sikerült összehozniuk :(
azért írtam,hogy mi a hordozót cseréltük le amikor felmerült ez a probléma :) hátha tud kölcsönadni nekik valaki egy normálisabbat..vagy venni egyet használtan és 2-3 hónap múlva meghirdetni...mert ugye ebben nem maradhat. a 0-18 as szerintem felesleges,amikor pár hónap és egy rendes 9-18-ast is vehetnek már.
előre semmiképp ha még nem ül és nem elég erős a nyaka,egy fékezés és megrándul,erre mi is nagyon figyeltünk .
A FP 0-18-ast be lehet kötni menetiránynak háttal, mi is gondolkodtunk rajta.
De most néztem, már lehet kapni 0-25 kg-s üléseket is.
Szia! Mi fél éves kor előtt nőttük ki a hordozónkat, mivel a fiam mindig is nagy gyerek volt.
Fisher Price ülést vettünk, 9-18 kg-st. 3 fokozatba dönthető volt, a kocsi biztonsági ülése rögzítette (nem volt isofixes), és saját öv kötötte be a gyereket. Akkor még az én fiam se ült teljesen stabilan, de a legelső fokozat olyan nagyon fekvő volt, mint a hordozó. Én nem sokat sz*roztam azzal, hogy milyen irányba lehet bekötni, ha jól emlékszem, csak normál irányba lehetett. Előtte voltunk pont dokinál, rákérdeztem, a nyaka elég erős volt, nem tiltakozott a doki - és nyakpárnát is használtunk, biztos ami biztos alapon.
Pár hónapja cseréltük le - szintén Fisher Price-ra, mivel a 18 kg-t is lassan átlépjük, de hosszra meg már akkora a gyerek, hogy nagyon lelógott a lába.
Ha most választhatnék, olyat vennék, ami 0-36 kg-s.
De ha bementek egy nagyobb üzletbe, az eladók nagyon sokat tudnak ebben segíteni. Aztán persze megvehetitek máshol is, de érdemes végigpróbálni többfélét, mielőtt bármit megveszel...:))
Igen, csak itt a legfontosabb dolog épp ott van, ami nektek már megvolt, nekik pedig nem: a te fiad már stabilan ült. :)
Én nem fordítanám előre addig, amíg nem ül stabilan legalább pár hete. Nem is fordítottuk és a fiamat se fogjuk. :) De soha ne derüljön ki, hogy ki teszi jól. :)
nálunk is baj volt a hordozó méretével,4 hónaposan új hordozót vettünk neki ami ténylegsokáig használható,a pántok is normális helyen voltak.nem szabadna,hogy 7 hónaposan már a hónaljánál legyen...
a besafe izi comfort x3 ülést választottuk utána a 9-18kg kategóriában amikor 9 hónapos lett a fiam (már egy-két hónapja stabilan ült).nagyon jól dönthető,szinte mitnha a hordozóban lett volna.a fejrésznél is jól megoldották a kiképzését,alvásnál sem bicsaklik sehova a feje.
most majdnem 100 cm a fiam és 14 kg,bőven nem használtuk még ki az ülést,a középső döntést használjuk és a fejtámlamagasság is kb középre van most állítva,nőhet bele bőven :)
én pont most szeretném cserélni nagyobbra azt ami ekkora babának való. A miénk PC
az amit kerestek saját biztonsági övvel rendelkezik és több fokozatban dönthető
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Mi ilyenkor a teendő? 6 éves kisfiamnak ma reggelre előbújt a csontfoga, viszont egy fogacskája sem mozog.