Milyen szerrel lehet eltüntetni a motorolaj foltot a ruhából! (tudásbázis)
A szappant épp hétvégén próbáltam ki, szerintünk kakaófolton, de nem jött ki. Hogy csináljátok?
én megvizeztem és bedörzsöltem szappannal, utánna betettem gépbe, de semmi eredménye nem lett.
Jó folttisztító ötleteket várok én is!!!!!
Sikerült eltávolítanom Vanish szappannal! :)
Köszönöm a tippeket!
egy próbát szerintem megér.
Végülis már úgyis foltos és gyakorlatilag mindegy, hogy most vaj vagy olaj :o)
Az olajfolt kijön, de a vaj nem :)
Még nem szántam rá magam, de a héten muszáj lesz nekilátnom a folttisztításnak!
egy pár hete láttam egy műsort, ahol mindenféle házi praktikákat mutattak be és ott azt mondták, hogy olajfoltot vajjal lehet kiszedni.
Előre bocsátom, hogy nem próbáltam ki (és elég érdekesen hangzik), de a műsorban működött!
Elvileg a foltot be kell kenni kb. 1/2 cm vastagon vajjal és egy kicsit állni hagyni, mert a vajban vannak valamilyen anyagok, amik a nemtudomhogymilyen kötéseket az olajban feloldják és ezért utána simán mosógéppel kimosva a ruha ismét tiszta lesz.
Próbáld meg mosogatószerrel. Nem téves! Mosogatószer, amivel a piszkos edényt zsírtalanítod. Nekem a pörköltszaftot vette ki nyomtalanul a BIP mosogatószer. Bedörzsöltem a pólóm , 1/2 órát állni hagytam és langyos vízzel kimostam.
Amúgy általános szabály, hogy foltot langyos vagy hideg vízzel kezd áztatni vagy mosni. Mert a forró víz, szinte beleégeti az anyagba a foltot.
Sok sikert!
A minap sikerült összemaszatolnom a kedvenc világos szürke tréning alsómat motorolajjal és egy Istenért sem akar eltűnni!
Tippeket várok, aki jártas a folt témában írjon!
Előre is köszi!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet eltüntetni a zsírfoltot a fehér ruhából?
- Mivel lehet eltűntetni a ruhából a kb. egyhetes beszáradt vérfoltot?
- Milyen módszerrel lehet eltünteni a ruhából a zsíros, és egyéb foltokat?
- Mivel lehet szines ruhából eltüntetni a rozsdafoltot?
- Sikerült már valakinek bármilyen módszerrel RÉGI hegeket eltüntetni/jelentős mértékben elhalványítani?
- Hogyan tudom a benzinszagot eltüntetni a ruhából?