Milyen sebességű az interneted? Hány kbit/s? (tudásbázis)
Áháááá, köszi!
Én filmeket is simán tudok nézni ezzel a pár megával is. Úgy nagy ritkán, úgyhogy bőven elég nekem ez a sebesség.
Én letöltöttem egy kis terjedelműt, szépen működik.
Kérdésem, mert nem értek hozzá: mennyiben fontos a sebesség, ha a letöltések elég gyorsan mennek, a keresésre kiadott oldalak pikk-pakk megnyílnak? Úgy értem, hogy ha nem érzem lassúnak, akkor nem mindegy a bitek másodpercenkénti sebessége?
(Én játékra nem használom a gépet, talán azért nem értem?)
Reklám blokkolás nem tudom van - benne.
Jól sejtettem kéne hogy legyen böngésző a Ferefox, Exproler, Opera és a Szafarin kívül. Utóbbit nem teszteltem.
Azért bogaráztam őket, mi van még ezeken kívül....
Nem kizárt valamelyiket letöltöm.
Igen ez a reklám blokkolós csábító. Figyelni kell milyen az op rendszerünk.
Szoftverbázison kevesebb a választék. Pedig innen jobb szeretk letölteni ami kell.
A Maxthon jól hangzik (föképp a reklámok blokkolása miatt). Utánanézek.
Köszi a tippet!
Bár, jut eszembe, talán a Firefox-on is be lehet állítani ezt. (?)
Opera a mobilomon van.
Egyszer már fenn volt a laptopon a Chrome... Asszem, egy szülés gyorsabban zajlik, mint azzal egy oldal betöltése a mi gépünkön.
Találtam még böngészőket. letoltokozpont - on.
pl A Maxthonnal navigálhat weboldalak között és böngészhet a Web-en, ahogyan csak szeretne. Tartalmaz szinkronizálót, a kedvencekhez kötetlen hozzáférést engedélyez, támogatja az egérgesztúrákat, reklámblokkolót, kitöltő eszközt és a Maxthon multikeresését. Blokkolja a zavaró hirdetéseket és felugró ablakokat, mielőtt már feltűnnének. Az Ad Hunter gyorsabb és jóval hatékonyabb, mint bármi az eszköz osztályában. Biztonságos mentés, értékelés és a helyi kapcsolatok jelszavainál felhasználónév és jelszó kezelés, A Magic Fill autmatikusan kitölti a felhasználónév/jelszó mezőket a kedvenc weboldalakon.
Semmi vélemény nincs, tényleg milyen is...
Gondoltam nem bogyót vacsoráztok.... most láttam 2 válaszod is van.
A chrome-tól sem halna meg, ha az Operát viszi, nincs azzal semmi baj. Takarítsd a géped meg a sütiket is töröld időről-időre, tud javítani a helyzeten, még ha nem is sokat.
Nálunk egyébként 30 megás a letöltés, a feltöltés elvileg 5 mega, és ezért fizetünk 11-ezer ft-ot havonta.
Kb így van nálunk is a böngészővel. Aztalin a Firefox, " kis laptopon " az Opera. Mobilosnettel.
Ki ismeri ezeket : Avant Browser 2013 B112 (magyar)
Sokoldalú böngésző az IE alapjain.
Comodo Dragon 28.1
A Comodo által készített böngésző a nyílt forráskódú Chromiumra épül.
Torch Browser 25.0
A Google Chrome alapjaira épülő böngésző rengeteg extra funkcióval.
Firefox 19.0a2 Aurora Van valami Safari is...
Gyanítom a netünk jobb kihasználása függ a böngészőtöl is.
Nálam szakibb ismerősöm win karbantartót javasolt. És persze vírusírtót / keresőt is javasolt.
Nemrég másik ismerősöm a karbantartóra azt mondta, hülyeség...
Szerintem meg kb 3 naponta végig kell futtatni, ártani nem használ.
Asztalit én szoktam ha nagyon lassú.
Ne ijedj meg, nem Váliumot vacsorázunk! :)
Ami nagyon hazavágja a netet, a géppel egyetemben, az a reklám. Néha csak úgy sorjáznak az agresszív, külön ablakban elöugró, vagy egyes oldalakon az ember arcába toluló, mozgó reklámok. Rendszeresen extrém lassúvá válik a gép tölük, ill. lefagy. Gondolom, egy erös gép & gyors internet-kombinációnak ezek meg sem kottyannak.
Alkalmanként online nézek -vagy csak néznék- TV-t ("streaming"), filmeket vagy videókat. Nem megy zökkenömentesen - hogy szalonképesen fejezzem ki magam.
Döbbenet, hogy Magyarországon, nagyságrendileg ugyanannyi pénzért jobb internetet kap a fogyasztó, mint a (Vad-/kapitalista) Nyugaton.
Válium? ( utána olvastam, ez durva )
Azt nem értem a win 98 - al is neteztünk, és szerintem gyorsabb volt.
Vagy nagyon kezdő voltam még?
És egy jópár játék volt amit vitt, és tetszett is. Win7 azokat nem tudja. :(
Ez a vezetékes mellé " kedvezményesen kaptunk " mobilnetet. 8 giga adatforgalom 4 megás sebesség. Szerintük. Mennyi valójában, nem tudom. " 3G " a modem. Ez mán nem annyira olcsó, de a kertbe jó hogy ki tudjuk vinni.
Köszönöm mindenkinek, aki írt!
Várom a további hozzászólásokat is.
Drága sorstársam!... :)
Nem gondoltam, hogy ennyire durván maradi netem van. Ráadásul épp a "tejjel-mézzel folyó, Nyugat nevü kánaánban" parasztvakítanak ilyen gyalázatos nettel. Szük egy évig nyögünk még, aztán ígyis-úgyis megszabadulunk e "színvonalas" szolgáltatótól.
Nekünk van szerencsénk egy "gyengécske gép-szánalmas internetsebesség" kombinációhoz.
Csúcsidöben, ám sokszor azon kívül is marékszámra faljuk a Váliumot. :)
Nem is tudom, de az enyém már nem is sebességű, ez már gyakorlatilag egy helyben topogás.
Hasonló a tiédhez. Egy csiga is szégyenkezne ezen a tempón.
120/10-es fiberpower. Jelenleg lefelé 66.31, felfelé 10.1.
telefon, ip-tv van mellé, fél vagyonért, olyan 15 ezer körül.
Ja, sosem jön lefelé a 120 :(
Használható,idegkímélő kbit/s:)
nemtom,tök átlag.:)
Hazai szolgáltató.
Állitólag 100 megás sebesség, " korlátlan " netforgalom, 1 asztali géppel. Elosztóval több gépet is el kellene bírjon. Letöltés 4 mega körüli.
Kb 54 tv csatorna, vezetékes telo, igen ritkán használjuk. Mostani számla 6000 körüli.
Volt 516 ( ? ) kilós, 2 gép, ruterrel.
Sokszor lassúnak érzem a mostanit. Nem mindegy a böngésző se, E, Mozzila, Opera. Nekem utóbbi tűnik jobbnak.
Winyó karbantartás után kicsit jobb.
Ettől is függ, igaz ez már a gép " sara ".
Hazai szolgáltató, letöltés 22,95 Mbps, feltöltés 4,07 Mbps
tv, internet, telefon, havi 10.900 Ft
Mi a vacak netért havi 20€-t fizetünk (telefon & internet, "2in1"-ben csomagért). Olcsó húsnak híg a leve(?)...
Elárulnátok, hogy havonta mennyit kóstál az internetetek?
További ajánlott fórumok:
- Milyen internetet érdemes vásárolni?
- Milyen interneted van, és mennyi a havidíjad?
- Milyen babatermékeket készítsek, amit a kismamák/anyukák megvásárolnának interneten keresztül?
- A munkaltatom ellenorizheti-e, hogy az interneten milyen oldalakat nezek meg?
- Használ valaki mobilszolgáltató által forgalmazott internetet? Szeretném tudni a véleményeket. Milyen sebességű, és mennyire használható?!
- Mit jelent az, hogy 100, 0 Mbps sebességű az internetem?(hány Mbit/s)