Milyen kültéri égősort ne vegyünk meg? Az olcsó az már nem biztonságos? (tudásbázis)
Ne izélj má'! Mé' nem olvasol figyelmesen
Ami linket adtam 4260Ft és trafó is van hozzá
Mindenféle villogás meg folyamatos égés és biztonságos
Név nem érdekes csak a nicknév és Bp. :)
Na most jöttem haza vissza adta az árát a nőci.Rendes volt nem civakodott hogy miért így miért úgy.Azt mondta hogy pedig a lányának is ilyen van kitéve.Voltam benn egy lámpaszaküzletben ott árulnak bevizsgált égősort,"Somogyi"a gyártója,4M 5900 ftba kerül,de sajnos nekem ennyi pénzem nincsen rá,így hát idén megint nem, sikerült venni:(
Szomorú vagyok mert nagyon vágytam rá de soha semmire nem jut.Majd ha lesz időd nézzél már utánna itt a neten hátha van valamelyik oldalon olcsó és biztonságos.Azért kérlek meg téged erre mert te jobban értesz hozzá mint én hogy mi a jó meg mit kell nézni rajta. De ha nincs rá neked sem időd akkor az sem baj.
Amúgy ki vagy hogy hívnak?Még ezt sem tudom,pedig te sokat segítettél nekem lehet ha nem vagy ki tettem volna és karácsonyi lángokban állt volna a lakás.Én Bene Andrea vagyok amúgy és Mátészalkán élek.Hova valósi vagy?Na majd írj,mennem kell mert rongyak a gyerekek.
Azt vedd ami linket adtam
A lényeg 24V-os trafo/transzformátor legyen hozzá
Az a gyufásdoboz méretű valami az nwem trafó csak egy elektronikus szabályzó
Dehamégis, akkor MEEI-TÜV papirt kérd el a boltban
MAgyar Elektrotechnikai Ellenörző Intézet
Ugyanaz lesz az is. Pénzt kérd vissza
Ami linket utoljára adtam, ott van hogy 24V-os trafó/adapter mellékelve
Az a biztonságos
Az adott linkemen ott van amit emlitettem, hogy IP54 védettség,"
Hülyeséget irtam, az is csak IP44 és román oldal
Ez talán jobb
Nem vagy hülye csak nem értesz hozzá és a gagyi árúk elöntik az országot
Ha valami letiltanak , ugynaz megjelenik más néven
Nézzd meg ami linket adtam a kültéri ledesekhez
ÉS MEEI papir legyen az eladónál róla
Ha visszaváltásnál kekeckednek, kérd el a minőségi bizonyitványt, az nem elég hogy a dobozra mi van irva
Az adott linkemen ott van amit emlitettem, hogy IP54 védettség, ez már jó olyan helyre ahol közvetlenűl nem veri az eső/bááár egy erkély.../
IP54 jelzés azt jelenti hogy freccsenő viz ellen védett
Utánaérdeklődtem villanyász kollegáknál
A rövid összefoglaló válasz
"halott családtaggal nem jó Karácsonyozni"
Ha ki van vonva forgalombol tilos árulni
Kérdeztem , mi a helyzet a LED-es megoldással, majd megnézem mit tanácsolnak
Fotót hiába tennél fel, mert az égős kivitel itt is van mellettem
Ezt soha nem raknám kültérre, max a saját erkélyemre, ablakomba, mert villanyász vagyok és tudom mit hova lehet nyulni
Ha ledeset veszel kérjél hozzá MEEI-TÜV minősitést
Ha ez rajta/mellette van akkor tuti jó
Ki tudja kigyullad-e vagy nem
Nem tudom az a jel mit jelent
Tedd ki, úgy hogy senki ne érinthesse amikor be van kapcsolva
Monndanám, hogy a 230-as részbe, tehát a villásdugó drótjába, be kellene kötni egy 1A-es függő biztositékot
Ez olyan mint autókban is van, két drót lóg ki belőle, bajonetzárként szét-tekerhető és belül egy üvegbiztositék van
Ha zárlat van akkor és ég a drót, ez biztos kiold, nem úgy mint a lakás 10 vagy 16A-es automatája
A boltban ugyis azt mondják hogy jó kültérre mert rá van írva
A hatóság viszont megtiltotta a használatát
Ha égős, akkor jellemzően akárhány/sok égőt sorbakötnek és az adja ki a 230V-oz
Csak példa, ha egy égő 1V-os, akkor 230db-ot kotnek sorba belőle
Így a 230V kijut a szabadba
Nem tudom milyen a kis dobozod, lehet csak egyszerű kapcsoló, lehet fényerőszabályzó is
Nekem is égős van/nem szabadban!/, de a dobozában csak egy nyomógomb van amivel a mindenféle villogást lehet változtatni
Igen, jól el van szigetelve
de szabadtérre semmiesetre sem megfelelő
A dobozán IP54 vagy IP65 feliratnak kellene lenni, ami biztos nincs
Az adott linkemen, a MEEI-TÜV elektromos minősitő intézet kötelező forgalombol kivonása olvasható,
mert életveszélyes
Ha már nagyon ki akarod rakni, olyan helyre tedd, hogy senki ne érinthesse meg és ha igazgatod rakosgatod, mindig legyen kihúzva a konektorbol
Hogy villogóra át lehet-e épiteni nem tudom
Egy elektro amatőr biztos meg tudná csinálni
Az Lyó ha a testvéred már egy autót is átvezetékezett :))
Ott különösen sok a 230V és az életveszély
Elmosolyodtam mig olvastam.Megnéztem és bizony égős.Ez baj akkor hogy nem ledes?
Párom is megtudná csinálni csak ő jelenleg külföldön van,de nyugi tesóm tényleg érti ezeket a dolgokat.Ő nem villamoság szerelő de profi az ilyen dolgokban,például át tud vezetékelni egy egész autót is,úgyhogy csak nem jelent ez gondot neki,de már mondta hogy megcsinálja meg fel is teszi.Igen van rajta egy kis doboz de nem doboz a formája hanem henger alakú.Igen bánnám ha nem tehetném ki ha már oda adtam rá a pénzt.De minden egyes izzónál le van szigetelve nem is tudom valami műanyag szerüség szerinted mutassam meg valakinek mielött használnám?De a dobozán is kültérre van alkalmazva de tudom hogy az csak illusztráció de gondolom nem tennék a dobozra olyan képet amin kültérre tették fel ha egyszer nem is lehet oda tenni.Nem?Ja meg szeretnék rátetetni olyat ami villogtatja,le akarnám vetetni tesómmal egy karácsonyfa égőről és erre tenni hogy villogjon.Rá lehet tenni vagy kiüti?De ne felejts el válszolni arra hogy az baj e hogy nem ledes hanem égős!
Nem hibás, elöször másold ki a linket, tedd egy uj oldalba és szedd kia hoxa által berakott szóközt. Igy letöltheted, illetve Excel megnyitja
De mindegy is
Nem szeressem amikor felmerül ilyen, hogy majd a szomszéd meg a rokon megcsinálja, "mer ő monta hogy tuggya hogy kell"
Ezeknek a fűzéreknek valós trafója nincs, ami 12V-ra csökkenti a 230 feszültséget, csakl elektronikusan oldja meg
Ez azt jelenti hogy a 230V villany bármikor kijuhat a szabadba, figyelembe véve a kinai minőséget
Dehamár mindenképpen beleölted a pénzt
Van rajta egy kis dobozka/?/, az abbol kijövő 2 vezetéket kell elvágni és megtoldani, így a szabályzó a lakásban marad védett helyen.
Ha ilyen nincs rajta, nem raknám ki szabad térre
Az hogy LED vagy égő, látszik az izzószál az égőben, a LED meg egy műanyag "darabka" ami világít
Ezeket azért irogatom csak, mert alaphelyzetben elektrotechnikus vagyok és eleget foglalkoztam kommunális épületek/lakás-üzlet/ érintésvédelmével és olvastam elég baleset leirását.
Azt szokták mondani ha baj van, "dehát idáig is igy működött és nem volt baj".
Itt van magyarul
termekkosar.hu/dok/3_veszelyestermek_fenyfuzer.xls
Ha egyértelműen a lakásban van a trafó és LED a világitás, nem rizsszem égő, talán elképzelhető hogy szabadtérre is kirakhatod
Nem merülnék itt bele , hogy MSZ mint MagyarSzabvány, illetve IEC mint Nemzetközi Szabvány
miket ir elő és enged meg
További ajánlott fórumok:
- Mennyire biztonságosak a Pharmatex termékek?
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Te mit tennél, ha az óvoda nem lenne biztonságos a gyerek számára?
- Melyik az a kistermetü kutyafajta amit biztonsággal választhatnék 2-6 éves gyerek mellé?
- Elítélitek ha egy fiatal nő régóta keresi a boldogságot, egyedül van és egy idősebb érett férfi oldalán anyagi biztonságot és szerelmet kap?
- Hol lehet kapni - olcsón - kültéri karácsonyi égősort? 20000 Ft alatt nem találtunk sajnos!