Milyen idős korban alakult ki a siketség? (beszélgetés)
5. db78bacc4f
2012. ápr. 24. 09:02
Volt tavaly egy kampány, ami a sérülteket, így a siketeket is próbálta jobban megismertetni az emberekkel. A facebook oldaluk még mindig él és aktív. Szerintem ott érdemes lehet kérdezned, ha gondolod. [link]
4. Kimora
2012. ápr. 23. 14:31
Én nem vagyok siket/néma, de a jelbeszédet ismerem és tudom. Én 16 évesen sajátítottam el egy néma de nem siket barátnőmtől.
Ismerősöm kisfiánál 3 hónaposan figyeltek fel arra hogy valami baj lehet. Ugy tudom hogy ő kifejezetten speciális iskolába jár.
3. dovima
2012. ápr. 23. 13:51
nekem a barátnőm lánya siket,neki 1 évesen vették észre,és teljesen normál oviba járt,viszont az általános iskolát már siketek között kezdte és most nyolcadikos,kitünő tanuló,ha érdekel még valami szívesen válaszolok.
2. DijjjCa (válaszként erre: 1. - DijjjCa)
2012. ápr. 23. 13:47
Még az is érdekelne esetleg, hogy kifejezetten siket óvodában/ iskolában tanul/tanult, vagy megpróbálták beilleszteni a társai közé.
1. DijjjCa
2012. ápr. 23. 13:46
Sziasztok!
Jelenleg 2 dolgot tudok megnevezni az életemben, ami nagyon érdekel. A gyerekek és a jelnyelv.
Érdekelne, hogy ha a környezetetekben van siket, ő mióta az. És mikor kezdett jelbeszédet tanulni.
További ajánlott fórumok:
- Az időskori demencia tényleg csak idősebb korban fordul elő? Fiatalabb (55 éves korban) nem?
- Előfordult már veletek idősebb korban is, hogy rajongtok egy sztárért?
- Ödéma tényleg csak idős korban lehet?
- Milyen idős korban vinnétek először moziba a gyerkőcöt?
- Gluténérzékenység idős korban ---- ilyen is van....
- Enyhe, huszonéves korban kialakult laktózérzékenységből "ki lehet gyógyulni"?