Milyen gyümölcsből lehet lekvárt készíteni februárban? (beszélgetés)
Pont a múlt hétvégén kellett sos almadzsemet készíteni, mert egy nagyobb rekeszre való adag fogta magát, és romlásnak indult.
Tanakodtunk a férjjel a sorsa felől, de ciderhez nem volt elég mennyiség, így almás-fahéjas lekvár lett az eredmény.
Banánlekvár.
Még nem készítettem, de nagyon ígéretes recepteket találtam a neten nagyon finom lehet.
Helló!
Hogy sikerült a lekvár ügylet? Melyiket csináltad meg végül?
Íme egy, amit itt találtam:)
Narancslekvár
Kategória: Befőttek, lekvárok
Hozzávalók: 85 dkg narancs
4 dl narancslé(lehetőleg te magad facsard)
35 dkg cukor
1 tasak dzsemfix
fél tk őrölt fahéj
fél tk őrölt szegfűszeg
Elkészítés: A narancsot hámozd meg,a fehér héját is távolítsd el,szedd gerezdekre,majd vágd apróra.Tedd főzőedénybe a a narancslével együtt.A dzsemfixet keverd össze alaposan a cukorral és a fűszerekkel.Öntsd a narancshoz,majd állandó keverés mellett forrald fel.Hagyd forrni három percig-természetesen kevergetni kell közben-majd szedd üvegbe.Fordítsd a fejére 5 percre.Hűlés közben néha forgasd meg,h ne üljenek le az aljára a narancs darabok.
Tanácsok: Egyszerű és finom:)
Végre én is meg tudtam csinálni.Nem tudom ki találta ki,hogy hámozzunk meg 1 kiló narancsot gerezdenként,de én az első félnél azt mondtam,h ez hülyeség.Helyette elővettem a citromfacsarót.Kifacsartam 8deci narancslevet,és szűretlenül a főzőedénybe öntöttem.Bele a fűszerek a cukor és a Dzsemfix super.Felforral,üvegekbe önt,fejre állít és kész.
Egy nagyon pikáns lekvár lett belőle.
Felvitte: diagonalt, 2008-12-07, 10:31
Almalekvár szóba jöhet...
Vagy narancs lekvár esetleg.
További ajánlott fórumok:
- Lehet céklából és tökből lekvárt készíteni?
- Hogyan lehet jó diétás lekvárt készíteni?
- Hogyan kell gyümölcslekvárt készíteni cukor ill. édesítő nélkül?
- Eper és sárgabarack lekvárt szeretnék készíteni édesítőszerrel, hogy kell csinálni?
- Meggylekvárt lehet készíteni?Ha igen, ki hogyan csinálnja?
- Készített már valaki alma körte lekvárt? Rengeteg almám és körtém van, mi az, amit tudnék készíteni még belőle?