Milyen betegségeket, tüneteket vonhat maga után, állandó 4-5-ös TSH-szint? (tudásbázis)
Én úgy tudom, hogy a megnagyobbodott szívre mondják azr, hogy sportszív.
Az alacsony pulzus meg könnyen lehet az alacsony T3, T4 értékektől.
Szerintem erre már kellene gyógyszer, a dokik szerint meg nem....
Én azt kívánom az összes dokinak, akik szerint erre erre az eredményre nem kell gyógyszer, hogy nekik is ilyen legyen a laborjuk, hogy meg tudják mit nem kezelnek.
És ezt minden rosszindulat nélkül.
Megkérdeztem egy endorinológust aki azt mondta h nem kell rágyógyszer.
TSH 4 0,4-4
T3 4,39 3,8-6,0
T4 9 7-15,96
de mindig fáradt vagyok ,és folyton feküdnék le, persze ez nemcsak ettől lehet
Nekem semmilyen tünetem nem volt. Mégis 5,4-es szinteket mértek. Aztán sport, egészségesebb étrend, stressz mentesebb életmód, és fogta magát lement 1,1 magasságába önmagától, gyógyszer nélkül.
De... van akinek gyógyszer nélkül nem múlik el, mert többféle okból kifolyólag bolondulhat meg a pajzsmirigy. Nekem terhesség után volt ez a zavar, ami szerencsére rendeződött.
Van akinek más a helyzet, tényleg menj vizsgáltasd ki, majd a szakorvos eldönti mi az amit tenni kell.
A pajzsmirigy a szervezet karmestere. Ha a működése nincs rendben, bármilyen betegséget, tünetet okozhat.
A háziorvosnak az lenne a legfontosabb feladata, hogy beutalót ad az endokrinológiára. S még ott is hosszú menetelés jöhet, mire mindent pontosítanak.
Mit takar: „túlzás hogy jól érzem magam”?
Ez valóban elég magas.
Ha minden igaz, akkor a felső referencia 4,2, ugye? Azaz, ha 5 a TSH-d, akkor már a referencián kívül van.
A TSH értékénél nem számít a kor, a súly és semmi. Ha magas, akkor magas 80 évesen és 20 évesen is.
Ha magas a TSH, akkor pajzsmirigy alulműködést jelent.
Tünetek: hízás, hajhullás, száraz bőr, ödémásodás, memória problémák, depresszív hangulat, magas koleszterin, stb.
Betegségek, amit okozhat: az összes hormonális betegség pl. Petefészek problémák, mellékvese, hasnyálmirigy, azaz cukorbetegség, szív és érrendszeri problémák és még sorolhatnánk. Egy kókler orvos jól el tudja szúrni az embert.
Ha ilyen magas a TSH, akkor tovább kell vizsgálni. Ha a háziorvos nem ötletel, akkor tedd meg te. Kérj beutalót endokrinológushoz!
szerintem a szakorvosodat,háziorvosodat kellene megkérdezned.
sok minden függ a kortól sujtól,és régen mennyi volt,és akkor, hogy érezted magad.
most jól érzed igy magad?
További ajánlott fórumok:
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- Centrális diabetes insipidus! Van valakinek itt ilyen betegsége?
- Ovi és az állandó betegségek
- Hova fordulnátok ha állandóan fájdalmaitok lennének de az orvosok nem tudnák mi a betegségetek?