Milyen Balatonfüreden lakni? (beszélgetés)
Én is elolvastam és bár városi lány vagyok, a nagyszüleim a egy Balatonhoz közeli kis faluban éltek és gyerekkorom gyönyörű nyarait töltöttem náluk. Olyankor persze volt pancsolás és hajókázás, a Bakonyban túrázás...De ezek megmaradtak szép emlékként, nem vágyok ott lakni. Bár sokszor voltam ott, télen nem láttam a Balatont, csak képeken.
Az biztos, hogy az ilyen parti települések nagyon építenek az idegenforgalomra és a szezon végére az üdülési zóna kiürül. De a települések magja, az ugyanúgy folytatja a megszokott életét.
Aki ilyen helyre költözik, jó ha előre megpróbál baráti kört kialakítani, így mikor megérkezik, lesz segítsége a helyi viszonyok kiismerésében, kapcsolatteremtésben.:)
Ha Veszprémben dolgozol,akkor a nagyobb bevásárlásokat könnyen megteheted.Veszprém nagyon jó kis hely!!!
De Füred szép és jó is,ott is élnek emberek egész évben:)))De alapvetően fürdőhely,ezért a hangulata is más,mint a hagyományos városoknak.Ez nekem pl.nagyon szimpi!
háááááááát. Télen semmi sincs,max ha befagy lehet menni korizni. Tavasszal,ősszel lehet menni gyalogtúrázni,nyáron strandolni,de túrázni bármikor. 4 éve laktunk ott,de akkor se volt éjjel nappali a tesco,csak nyáron,most gondolom sehogy.
Amúgy drága,mert az éttermek főleg a külföldiek pénztárcájához igazodnak. A piaca jó,gyakran jártam,tetszett,meg hogy ha olyan van nekivágok a Koloska völgynek,vagy gyalog bementünk Veszprémbe.
A korok felvonulása tök jó,de látod egyszer kétszer,aztán már unod,pláne aki ott él. Van jó oldala meg rossz oldala is.
Mióta visszajöttünk nagyvárosba csak a dombok hiányoznak,de mikor ott laktunk a buszok,a helyi közlekedés hiányzott,mert nincs annyira kiépítve a helyi buszrend. Kb. ennyi.
Nagyon jó.
Mondjuk én Siófokon laktam, az szuper volt.
Most egy közepesen nagy város belvárosában lakunk és a szánkban van minden.
Télen mennyire unalmas? Mostanában rövidebbek a telek mint gyerekkoromban, illetve eltűnt az ősz és a tavasz. Hétvégén le szoktunk menni minden évszakban, akkor azért van mozgás.
Gondolom nagyobb dolgokért be kell menni Veszprémbe.
További ajánlott fórumok:
- Melyik balatonfüredi éttermet ajánlanátok, ami nem túl dárga?
- Melyik helyre érdemes nyaralni menni? Siófokra vagy Balatonfüredre?
- Van babaúszás Balatonfűzfőn?
- Ha Pestről szeretnék lemenni Balatonfüredre, mennyibe kerülne a vonatjegy?
- Aki üdült már Balatonfűzfőn irja meg véleményét.
- Volt valaki közületek a Balatonfüzfői kalandparkban?Milyen jól éreztétek magatokat?