Milyen álmodat valósítanád meg, ha valaki adna neked 500.000 Ft-ot? (beszélgetős fórum)
Én bizony megelégednék ennyivel is. Sőt, nagyon is boldog lennék vele!
Azonnal megcsináltatnám a fogamat, és a házon elvégeztetném a szükséges javításokat.
na azért ne csúsztassunk már!!!!! 800eurót itt törlesztésre sem sokan tudnak kifizetni, nemhogy bérletre, itt nem 5-6ezer eurós az átlagfizetés, hanem pl 500euró(és akkor lehet sokat mondtam..) 1,5milliós fizetésból(kb annyi az 5ezer euro) én is szívesen megyek nyaralni évente 2x, öltözködöm a legjobb cuccokba stb és még félre is teszek.
én csak annyit mondtam, hogy ha valaki kb 80ezret fizet hitelre, akkor ennyiért nem megyek el albérletbe, mert az előbbi esetben az enyém a lakás, utóbbi esetben pedig nem...
Nem értek veled egyet abban, hogy: magyarországon az emberek többsége, akik albérletben élnek, hiába nem vesznek most lakást nem lesz pénzük 10-20 év múlva sem. Mert sokan szarul keresnek és sok albérletnek a rezsije valóban annyi, mint egy ház részlete, szóval sokszor ha az ember albérletbe megy, nem tud félre tenni. Itt, magyarországon.
Azonban azzal egyet értek, hogy kell a nívó. Legalábbis nekem. Mert például mit ér a ház, ha szedett-vedett bútorokkal van berendezve? Nem lennék boldog, ha azt mondhatnám, van egy házam, de arra, hogy normális bútorokat vegyek már nem lenne pénzem. Mi most nagyon-nagyon picike területen lakunk. De legalább minden új és nem feltétlenül olcsó és van pénz nyaralni menni és jó ruhákban járni és egyáltalán megvenni azt, ami tetszik. Ha minderről le kéne mondanom, hogy legyen egy házam, nem érné meg. Viszont van értelme kis helyen meghúznunk magunkat, mert talán 2 év múlva neki tudunk állni építkezni, hitel nélkül. És akkor legalább el fogunk férni. :) Szóval a legutolsó mondatoddal NAGYON egyet értek.
Én máshogy gondolom.
Mo-on az ember összes pénze a hitelre megy el, nem jár nyaralni, nem öltözködik igényesen, nem eszik gyakran egészségesen és jót, ergo nincsen minöségi élete.
Itt kifizetsz havonta kb. 800 eurót egy olyan lakásra, ahol saját kertész van, stb., marad pénz évi két külföldi nyaralásra, heti kb. 100 euróért bevásárolsz ( kaja, tisztítószer), hetente jársz étterembe, naponta kávézóba, havonta tudsz magadnak új ruhákat venni és kb. 1000 eurót félre tudsz rakni.
Mi is veszünk saját lakást, de lehet csak 10- 20 év múlva, pénz lesz rá. De ha most vennénk fel hitelt, nem ezen a nívón élnénk.
És nekünk ( ny-on többnyire mindenkinek) fontosabb az életminöség, mintsem , hogy elmondhassuk magunkról kb. 30 évesen, hogy van SAJÁT lakásunk, de másra sajna nem futja.
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- Legszívesebben ezt mondanám most neked!
- Megfejtem az álmodat!
- Fejtsük meg egy érdekes álmodat
- Mik azok a dolgok amiket mindenképp meg szeretnétek valósítani amíg éltek? ÁLMOK LISTÁJA.
- Mi az amit 2010-ben meg szeretnél valósítani?