Milyen állat a gyalogkakukk? (beszélgetés)
Nekem volt szerencsém Arizonaban a valóságban is látni ezt a madarat.Nagyon jópofa,tényleg szalad.
Angolul:roadrunner-nek mondják.
Azon agyalok, hogy elvileg a prérifarkas nem egy csigafaj, tehát elég gyorsnak kell lennie... Namármost, a gyalogkakukk csak 24-30 km/h-val közlekedik...
Ezt találtam a wikin a farkasokról: ("A többi farkastól szinte csak a méretében különbözik. A prérifarkas kisebb a farkasnál.")
"rövid távon sebessége eléri a 60–70 km/órát, és eközben akár 4—5 métereseket is ugorhat. Valamivel lassabban futva (45–50 km/órával) mintegy 15–20 percig képes üldözni a prédát, de ilyen hosszú futás után legalább ennyit pihennie is kell."
Most akkor hogy is van ez???
Az éhenmaradusz csak egy ritkabéna példány??? :D
Noha a gyalogkakukk nevű madár elterjedt az USA délnyugati részén, eddig nagyon keveset tudtak róla. Néhány éve azonban sikerült rádiós nyomkövetőket szerelni néhány madárra, így többek közt az is kiderült, hogy apró termete ellenére óriási a territóriuma.
A gyalogkakukk ragadozó madár és a valóságban ugyanolyan óvatos, mint a rajzfilmben. Bár a mesében a szimpatikus prérifarkas csapdáit mindig elkerüli, a tudósoknak nagy nehezen sikerült lépre csalniuk [1], hogy elkezdhessék tanulmányozni.
road runner bird 10
Először a hangját utánozva próbálták hálóba csalogatni a gyalogkakukkot, de madár nem mutatott elég nagy érdeklődést - mondta Dean Ransom texasi ökológus, aki részt vett a kutatásban. A madár felfigyelt a hangra, de nem merészkedett elég közel a hálóhoz. Végül egy zsákmányállattal, egy élő egérrel fogták el, és hurokkal kapták el a lábát. Ezután rádiós nyomkövetőt szereltek a befogott állatokra - négy év alatt összesen ötven gyalogkakukkot figyeltek meg így.
hirdetés
jah, most szedtem le az ágyamról...:)
Menj rajzolni, kell a pénz:D
Nem lett kész sem :S Nem volt rája időm, most meg már tudjuk kb 4 hónapja hogy költözni akarunk, csak most találtuk meg ugye az igazit, szóval akkor már azért nem csináltam meg.
Reped a fal :S egy 2002-es házban...süllyed a fürdőszoba, és 2 hónapja a tisztasági festés is reped lefelé...A folyosón meg ujjnyi repedések. össze fog omlani ez az egész sz@r. Ha rajtam múlik, segítek is neki :D
Te azt honnan tudod hogy én mit fogok rajzolni? :D Sosem tudhatod... Pölö gyalogkakukk-prérifarkas témából még nem láttam 18-as karikásat :D Hopppppp
Mennyitfogokénezzelkeresni xd
Hát vagy tud ez a jószág repülni is, vagy marhára tud mászókázni:
Vagy ennek a példánynak nem mondták a szülei anno, hogy jobb két lábbal a földön állni???
:DDDDDDDDDDDDD
Akkor majd lesz mit olvasnom, ha hazajövünk. :P
Pont 10én szándékozom szülni. :)
Neeem...
Maradunk. Jöhetsz a kórházba is, fosnék itthon szülni. ;) Féltem Dorinámat. :)
gyalogkakukk néven is 'fut', angolul a Gyalogkakukk Road Runner és láss csodát, az állatot is így hívják: roadrunner
Mikorra vagytok kiírva? lassan már jöhet, nem? rosszul emlékszem? Nem írom, nem írom... Mert mindenki beleköpköd az ember életébe. Néha írok, hogy még élek, aztán ennyi. Majd lesz amúgy több időm 10.-e után, akkor majd eskü rendesen visszatérek :)
igenigen, bocsi az offért